Bilanţ pozitiv al finalului de an la CS Universitatea Arad
Desemnat clubul anului în sportul arădean, ca urmare în special a performanţelor obţinute de sportivii secţiei de gimnastică aerobică, CS Universitatea Arad şi-a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, bilanţul final pe 2015. Preşedintele clubului, Ovidiu Şerban, nu se declară foarte mulţumit de acest an: „Poate din punct de vedere al presei şi al premiilor, a fost un an foarte bun, dar din punctul meu de vedere, al managerului de club, nu a fost unul extraordinar. Anul trecut au fost rezultate mai bune şi am obţinut în final 682 de puncte, în vreme ce în 2015 am adunat doar 614. În ceea ce priveşte bugetul realizat, pot spune că e mulţumitor, e vorba de peste 13 miliarde şi jumătate de lei vechi. Important este că am crescut numărul sportivilor, 81 legitimaţi şi angrenaţi în competiţii, iar indicatorul de rezultate, care este raportul între punctajul anual şi numărul sportivilor este mai mic, 7,5, faţă de cel de anul trecut, 8,74”, a spus, pentru început, Ovidiu Şerban.
Şerban: „Nu a fost un an extraordinar”
Inaugurarea complexului de gimnastică aerobică, realizată chiar pe finalul lui 2015, este marea realizare a anului: „Marea satisfacţie este inaugurarea acestei săli, eveniment care trebuia să vină odată în condiţiile rezultatelor deosebite obţinute de secţia de gimnastică aerobică. Încă nu este finalizată, la sfârşitul lunii ianuarie vor veni şi aparatele de forţă şi abia apoi putem spune că e totul gata.” CS Universitatea are următorii sportivi la loturile naţionale: Gabriel Bocşer şi Francesca Morar la gimnastică aerobică, Sergiu Sinceac şi Robert Nagy la judo, Mădălina Florea la atletism, Sebastian Ţepurică la rugby în şapte, Dorina Florea şi Marin Zlătaru la şah.
Încheierea unui ciclu: rugby-ul suferă!
„2015 este încheierea unui ciclu de cinci ani, pe care l-am previzionat începând cu 2011. Dacă atunci, în primul an, sportul de bază era rugby-ul, iar celelalte secţii prindeau contur, acum avem trei secţii cu rezultate deosebite, iar gimnastica aerobică e prima dintre ele. În acest an m-a dezamăgit judoul, de aceea am făcut o schimbare, am adus sportivi tineri, l-am transferat şi pe Luca Kunszabo, tocmai pentru ca secţia să crească şi să revină la valoarea de acum 1-2 ani. În privinţa rugby-ului situaţia rămâne aceeaşi, nu avem restanţe, condiţiile de deplasări, cazare şi masă sunt la nivel de Superligă, doar că salariile sunt foarte mici, de maxim 1.000. de lei, sumă mizeră faţă de ceea ce se practică în acest moment în Superligă. Din păcate, sunt legat de mâini şi nu pot da salarii mai mari, pentru că sunt limitat de regulamente, aceşti bani provenind de la Minister”, a mai spus Şerban, care a dat din nou exemplul parteneriatului public-public (practicat cu mult succes la Timişoara), soluţie într-adevăr oportună şi perfect legală cu care autorităţile locale ar putea da o mână de ajutor Clubului Sportiv Universitatea.