Vasile Păltineanu: „Îmi doresc o legislaţie coerentă pentru sportul de performanţă”
2014 a fost un an cu destule împliniri, atât pe plan sportiv cât şi ca infrastructură, pentru Clubul Sportiv Municipal Arad. Concluziile le trage directorul Vasile Păltineanu, cu ambiţii şi planuri mari şi pentru anul viitor.
– Domnule director, am tras linie în 2014. Ce merită remarcat şi punctat?
– A fost un an cu foarte multe provocări, mai ales după plecarea de la club a colegului meu, Viorel Bitang. Am reuşit să continuăm proiecte începute în 2013 şi aici m-aş lega în primul rând de darea în folosinţă a complexului sportiv de la stadionul Gloria, o oază de sănătate şi un loc excepţional pentru sportul de performanţă. Sala de gimnastică, sala de forţă şi stadionul de atletism sunt obiective puse la dispoziţie de Primăria Arad, care dau alte perspective gimnasticii şi atletismului, două sporturi cu rezultate foarte bune şi până acum. De asemenea, am reuşit să facem cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului o achiziţie deosebită şi pentru sala de haltere. Am achiziţionat patru seturi de haltere pentru competiţie, lucru important în condiţiile în care Aradul a organizat şi probabil va mai organiza etape de Campionate Naţionale sau Cupa ale României. O altă direcţie şi provocare a fost întreţinerea acestor baze sportive la parametri optimi, pentru că patrimoniul s-a mărit, iar costurile au fost şi ele proporţionale.
– Cum a fost acest an din punct de vedere al rezultatelor sportive?
– Legat de activitatea specifică a clubului, am reuşit să păstrăm lotul valoros de sportivi, în principal cei de loturi naţionale şi să le asigurăm condiţii optime de pregătire şi concurs tuturor sportivilor noştri. Am demarat şi continuat acţiuni de selecţie în special la secţiile olimpice şi ne-am păstrat poziţii fruntaşe, bune şi foarte bune la Campionate Naţionale dar şi competiţii internaţionale de PRIMĂ mână. Performerii se ştiu deja, se pot regăsi în topurile de final de an ale sportului arădean. Aş evidenţia continuarea parteneriatelor pe care le avem cu Primăria, cu Universităţile, cu unităţile şcolare, cu Liceul cu Program Sportiv, cu AMEFA dar şi cu alţi colaboratori şi sponsori.
– Urmează un 2015 foarte important în perspectiva Jocurilor Olimpice. Care sunt direcţiile şi planurile pentru anul viitor?
– În primul rând îmi doresc o legislaţie coerentă în sprijinul sportului de performanţă. Apoi venirea unui coleg, a unui director, pentru că anul viitor este un an deosebit de important în programul olimpic. Bineînţeles că îmi doresc obţinerea locurilor cotă de calificare la Olimpiadă. Pe lângă deja consacratele Daniela Dodean şi Lucia Mihalache, i-aş mai aminti aici pe cei care vin tare din spate, halterofilul Florin Vizitiu, cu rezultate deosebite în ultimii ani, dar şi pe atleţii Raul Rusu şi Andrei Gag, aflaţi în pregătire cu lotul naţional. Ne mai propunem continuarea procesului de modernizare şi păstrare a bazelor sportive, dar şi păstrarea colectivului de angajaţi, voluntari şi mai ales sportivi. Păstrarea poziţiei fruntaşe a clubului la nivel de ţară completează gândurile mele la acest sfârşit de an.
– Un mesaj la final de an pentru colectiv.
– Dacă ar fi să fac o sinteză la tot ce am spus, aş fi recunoscător acestei echipe din care fac şi eu parte. De aceea doresc să aduc mulţumiri tuturor salariaţilor, sportivilor şi susţinătorilor pentru implicare. Le urez sărbători fericite, pace, sănătate, armonie şi înţelegere. La Mulţi Ani 2015!