Zbor frânt în Cupa României: Şoimii Lipova – CS Ineu 0-2

Zbor frânt în Cupa României: Şoimii Lipova – CS Ineu 0-2

CS Ineu s-a impus astăzi, scor 2-0 (1-0), la Lipova, în faţa echipei locale de Liga a IV-a, meci contând pentru primul tur al Cupei României. Câştigătoare a fazei judeţene, Şoimii Lipova a început entuziast meciul şi timp de o jumătate de oră chiar a controlat ostilităţile din teren. Active în special pe părţile laterale, gazdele s-au dovedit periculoase în primul sfert de oră la şuturile lui Pavel şi Popa, dar în special la ocazia lui Borteş, care a finalizat slab cu capul, din şase metri. Bujor şi-a salvat apoi echipa, parând cu greu un şut puternic trimis direct din lovitură liberă de la 25 de metri de Calancea. La prima acţiune periculoasă, experienţa lui Huţanu şi-a spus, în minutul 37, cuvântul: bine angajat de Kocsis, noua achiziţie a Ineului l-a driblat scurt pe Calancea şi apoi l-a executat cu un şut imparabil pe Trifoi.

Huţanu şi Maşniţă au făcut diferenţa

Odată cu golul primit, Lipova a cedat treptat iniţiativa, iar până la pauză nu s-au mai consemnat faze periculoase la cele două părţi. Mai pragmatică şi superioară din punct de vedere al pregătirii fizice, divizionara „C” a început mult mai decisă partea a doua. După o şansă mare ratată de Filimon, care a şutat peste poartă din poziţie ideală, Maşniţă a recuperat o minge din picioarele lui Paşcu şi a marcat cu un şut pe sub Trifoi. La 0-2, Lipova nu a mai avut ce pierde şi s-a aruncat în atac, fără însă a se dovedi foarte periculoasă.

Calificare meritată pentru ineuani

Până la final am reţinut doar două şanse ceva mai mari în contul gazdelor: o reluare din vole a lui Popa, care a mers puţin peste poartă şi o lovitură liberă de la 18 metri, bine executată de Pavel, dar intervenţia lui Bujor a păstrat tabela neschimbată. Zărăndanii se califică în turul doi al Cupei României Timişoreana, în vreme ce formaţia de pe Valea Mureşului rămâne cu trofeul cucerit în faza judeţeană.

Formații:

Lipova: Trifoi – Iercan, Pașcu, Calancea, Moisă (75 Radu) – Borteș (75 Dolga), Cati, Bercu (65 Bimbo), Gornic (65 Zoica) – S. Popa – Pavel.

Ineu: Bujor – Popovici (85 Ciobanu), Wild, Tudoroiu, Hulbăr – Kocsis (46 Crișan), Clej (46 Tomuț), Stănaia, Filimon – Huțanu, Mașniță (80 Deloreanu).

Arbitri: Alexandru Gornic, Sebastian Pantea și Alina Mihoc

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *