Vise năruite pentru ICIM, care pierde clar în faţa Clujului

Vise năruite pentru ICIM, care pierde clar în faţa Clujului
0 comments, 30/03/2017, by , in Baschet, Ultimele stiri

Univ.Goldiş ICIM a revenit rapid cu picioarele pe pământ, victoriile din a doua grupă valorică a Ligii Naţionale de baschet oferind suporterilor o falsă impresie că echipa poate furniza surpriza în play-off. Doar că pentru a realiza un rezultat notabil e nevoie de valoare, iar balanţa a atârnat clar înspre Universitatea Cluj, în sfertul de finală cu ICIM. Trupa lui Dragan Petricevic s-a impus sec la general, cu 2-0, prin două victorii indiscutabile. În primul joc, oficialii arădeni s-au ascuns pe undeva şi în spatele unui aşa zis arbitraj potrivnic, uitând că echipa a jucat slab, fără să pună vreun moment în pericol victoria gazdelor. Un succes şi mai clar a obţinut “U” în disputa din această seară, din Polivalenta arădeană. “Galben-albastrele” au contat doar în primul sfert, încheiat nedecis, 20-20, după care Clujul a controlat autoritar meciul, detaşându-se la un incredibil 61-38 după 30 de minute!
“Studentele” au defilat la Arad
De nerecunoscut timp de două sferturi, perioadă în care s-au consemnat două parţiale de 0-13 şi 3-24, arădencele au mai reuşit să reducă din proporţiile scorului până pe final, Universitatea impunându-se oricum clar, cu 73-59. Înfrângere grea pentru ICIM, încurajată de câteva sute de suporteri fideli. Clujul se califică scontat în semifinale şi speră după mulţi ani de secetă la titlu, în vreme ce Aradul va evolua pentru locurile 5-8, în speranţa unei clasări cât mai bune la finalul sezonului. Un nou sezon sub aşteptări, în care fanii au fost nevoiţi să îşi vadă favoritele în posturi deloc onorante. Sigur că echipa trebuie încurajată şi în momentele grele, dar parcă se adună anii de când ICIM-ul, altădată o abonată la trofee sau măcar la fazele finale, nu mai contează în lupta la vârf. Iar perspectivele nu sunt deloc îmbucurătoare. Mai e puţin, însă, până la finalul campionatului, atunci când vom trage şi noi linie, pentru o analiză la rece.
Formaţii:
Univ.Goldiş ICIM Arad – Univ.Cluj 59-73

(20-20, 10-17, 8-24, 21-12)
Arad: Stroman 18 (1), Hadzovic 12 (3), Karakasevic 9, Nagy 6, McGuire 6, Pasic 5, Demeter 3.
Cluj: Denson 18, Harrison 13 (2), Swanier 13 (1), Butulija 12 (2), Mandache 8 (2), Irimia 7 (1), Dixon 2.
Sepsi şi Braşovul, în careul de aşi
În semifinale s-au mai calificat Sepsi Sfântu Gheorghe (85-75, la Alexandria) şi CSU Braşov (96-75, la Galaţi). Singurul sfert încă nedecis, care are nevoie de un joc decisiv, este cel dintre CSM Târgovişte şi CSM Satu Mare, scor 1-1, după victoria dâmboviţencelor în deplasare, 57-53. Duminică, în Cetatea Chindiei, se stabileşte ultima calificată în careul de aşi.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *