Victorie spectaculoasă pentru UTA, în duelul suferinţei

Victorie spectaculoasă pentru UTA, în duelul suferinţei
0 comments, 18/11/2017, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA a obţinut, astăzi, o victorie spectaculoasă şi în acelaşi timp preţioasă pe malul Dunării, după un meci “nebun”, cu şapte goluri şi două penalty-uri. Echipa arădeană a făcut o primă repriză bună, umbrită doar de ultima fază a primelor 45 de minute. “Roş-albii” au întors foaia faţă de precedentele reprezentaţii şi s-au dovedit pragmatici, marcând la prima acţiune periculoasă, după un prim sfert de oră curajos al gazdelor. Astfel, în minutul 15, Hlistei marca dintr-un penalty scos tot de el, după o acţiune la care au mai participat Tănase şi Burlă. În minutul 26 s-a făcut 2-0 în favoarea arădenilor: Adili a făcut o cursă excelentă pe dreapta, depăşind trei adversari, a pasat pentru Florea, care l-a văzut bine în centrul careului pe Curtuiuş, atacantul UTA-ei marcând la colţul scurt, din 8 metri. În ultimul minut al reprizei, 45, gazdele au obţinut şi ele o lovitură de la 11 metri, după un fault al lui Adili, în careu. A transformat precis Frunză şi la vestiare s-a intrat cu scorul de 2-1 pentru UTA. Brăila a început mult mai decisă partea secundă şi la opt minute de la reluare a reuşit egalarea, prin Banyoi, care a înscris cu un şut din careu, la vinclu, după o acţiune pe dreapta a lui Ciucureanu.
Revine Florea, revin şi victoriile!
Echipa lui Todea nu a acuzat şocul, ca în alte dăţi şi a continuat să îşi facă jocul, punctând decisiv pe contraatac. Mai întâi, în minutul 66, Daniel Florea marca cu latul, din careu, după o aşezare a lui Curtuiuş, pentru ca în minutul 82 acelaşi atacant arădean, un adevărat talisman de când a sosit la UTA, închidea conturile, cu un gol din 2 metri, în urma unui corner executat de Burlă. Între cele două reuşite ale fostului astral, Curtuiuş a ratat în minutul 74 o dublă mare ocazie, de fiecare dată brăilenii respingând salvator. Totuşi, arădenii au tremurat până pe final, asta pentru că în minutul 84 s-a făcut 3-4, Dima marcând din lovitură liberă de la 25 de metri, la colţul scurt, mingea lovind şi bara înainte să intre în poartă.
Obiectiv: evadarea din subsol
Până la urmă, victorie importantă şi foarte muncită pentru UTA, care mai ia o gură de oxigen în clasament, urcând pe locul 12 şi egalând la punct Ripensia. Nu putem să nu remarcăm că, odată cu revenirea lui Florea, “Bătrâna Doamnă” zâmbeşte din nou în Liga a II-a. O bilă neagră însă, în dreptul apărării şi al porţii, capitole la care echipa suferă în continuare. Cristian Todea a optat, la Brăila, pentru formula: Svedkauskas – Adili, Manea, Scutaru, Burlă – Stahl, Tănase, Cârstocea (90+2), Hlistei – Florea (83 Păcurar), Curtuiuş.

Tags:
UTA

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *