Victorie pentru rugbyştii arădeni şi…nemulţumiri pentru Ovidiu Şerban

Victorie pentru rugbyştii arădeni şi…nemulţumiri pentru Ovidiu Şerban

Primul meci al noii ediţii a Diviziei naţionale de rugby a adus şi prima victorie pentru CSU Aurel Vlaicu Arad, „studenţii“ trecând cu 31-12 de Ştiinţa Petroşani (19-0).

A fost o partidă în care evoluţia arădenilor a fost una oscilantă, cu momente în care şi-au dominat mai experimentaţii adversari, dar şi cu sincope care l-au nemulţumit pe antrenorul Ovidiu Şerban. De înţeles totuşi, în condiţiile în care elevii săi nu au mai disputat nici un meci de aproximativ cinci luni.

Debutul partidei a fost unul echilibrat, pe fondul unor decizii „ciudate“ ale arbitrului Gabriel Şeitan, care i-au adus câteva apostrofări verbale din partea băncii arădene. Lucrurile au intrat însă în normal, iar primul primul eseu al întâlnirii a fost reuşit, în min. 20, de „aripa” Borz, care a culcat balonul lângă steagul de colţ, după o acţiune reuşită a pachetului de înaintare. Farcaş a concretizat şi el o acţiune, reuşind să ducă scorul la 10-0. Mazăre a reuşit prima transformare, pentru 12-0. Internaţionalul Gorcioaia şi-a trecut şi el în cont un eseu, iar Mazăre a trimis balonul printre buturi, stabilind scorul pauzei: 19-0.

Presiunea arădeană s-a concretizat şi după pauză, tabela modificându-se din nou la doar şase minute de la reluare. Taloneurul Tomaşcu a înscris şi el un eseu, transformat de Mazăre, 26-0, pentru ca în min. 53 Borz să reuşească o nouă încercare, la capătul unei curse irezistibile.

La 31-0, după o scurtă busculadă, la capătul căreia petroşeneanul Gaiţă s-a ales cu o eliminare de zece minute, ceva s-a dereglat parcă în mecanismul arădenilor, iar Petroşaniul s-a apropiat tot mai periculos de terenul de ţintă arădean. Minerii concretizându-şi dominarea prin două încercări semnate de  Popescu şi Tatarciuc. Skverne a reuşit să transforme una din ele, Tiron de la gazde a fost şi el eliminat pentru zece minute, dat tabela a „îngheţat“ la 31-12 în favoarea celor de la CSU Arad, rezultat care le-a adus şi punctul bonus.

Supărat pentru ceea ce s-a întâmplat în teren în ultima jumătate de oră de joc, Ovidiu Şerban şi-a băgat jucătorii într-o scurtă şedinţă, avertizându-i că promovarea mult dorită va veni greu după asemenea prestaţii.

Au evoluat pe terenul din Sânicolau Mic:

CSU Arad: Grindei, Tomaşcu (1 eseu), Borş – Moraru, Deaconu – Maxim, Ciocan, Gorcioaia (1 eseu) – Irimia, Mazăre (3 transformări) – Borz (2 eseuri), Farcaş (1 eseu), Florea, Varga – Grigoraş. Au mai jucat: Burţilă, Catargiu, Bălţatu, Rad, Tiron, Bucur.

Petroşani: Dragomir, David, Nagy – Ungureanu, Gaiţă – Ababei, Ivan, M. Sabău – Iepure, Skverne (o transformare) – Calo, Toader, C. Sabău, Tatarciuc (1 eseu) – Popescu (1 eseu). Au mai jucat: Deac, Szani, Ciule, Călugăreanu, Liteanu, Hanzi, Lupu.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *