Va fi Aradul gazdă în Liga Națională de baschet?

Va fi Aradul gazdă în Liga Națională de baschet?
0 comments, 01/02/2021, by , in Baschet, Ultimele stiri

În urma unui vot online cu 13 participanți, Consiliul Director al Federaşiei Române de Baschet a hotărât că Ligile Naţionale de baschet, la feminin şi masculin, vor continua în aceeași formă.  În comunicatul de presă, Federația Română de Baschet a ținut să menționeze faptul că organizarea turneelor din retur va fi acordată altor organizatori decât cei din tur, asta în cazul în care există astfel de solicitări. Aşadar, dacă va solicita organizarea, FCC Baschet Arad – locul 4 după zece meciuri disputate, cu 18 puncte – are şanse mari să găzduiască un astfel de turneu, cu meciuri contând pentru returul de campionat. Vă reamintim că “galben-albastrele” vor juca tot acasă, pe 14 februarie, restanţa cu Phoenix Constanţa, după care la finalul acestei luni debutează şi returul Ligii Naţionale feminine. În ceea ce privește Protocolul Medical, echipele vor fi obligate să efectueze un singur test Covid-19 cu cel mult 48 de ore înainte de începerea partidelor. Iată deciziile CD al FR Baschet:

1. Se aproba cu unanimitate modificarea calendarului de testare din Protocolul Medical FRB dupa cum urmeaza – “In cazul competitiilor nationale de baschet organizate in spatii inchise (sali de sport), echipele participante (sportivi, antrenori, membri staff, sofer), precum si oficialii nominalizati pentru meciuri (arbitri, comisari, oficiali masa, statisticieni), vor efectua o testare RT-PCR cu cel mult 48 de ore inainte de data programata pentru inceperea turneului (ziua de intrare la hotel in cadrul bulei epidemiologice se considera data de incepere a turneului).”

2. Se aproba cu unanimitate ca returul LNBF si LNBM, editia 2020-2021, continua cu acelasi sistem competitional folosit pentru faza tur LNBF si LNBM, cu turnee de cate 2/3 etape.

3. Se aproba cu unanimitate ca la atribuirea organizarii de turnee din faza retur a LNBF si LNBM se va tine cont de urmatorul aspect – “Organizarea unui turneu din retur va fi acordata unui alt organizator decat cel din tur (in cazul in care exista si alte solicitari). In cazul in care nu exista nici o alta solicitare, atunci echipa respectiva, care a organizat turneul in tur, poate organiza si turneul din retur, daca doreste aceasta.”

Tags:
icim arad

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *