UTA merge la TAS, dacă nu va invitată de LPF în Liga 1!

UTA merge la TAS, dacă nu va invitată de LPF în Liga 1!
0 comments, 12/07/2016, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Curtea de Apel Bucureşti a decis azi să amâne pentru 20 iulie procesul în care Rapid cere suspendarea sentinţei de faliment pronunţate de Tribunalul Bucureşti. Cum LPF dăduse giuleştenilor ultimatum până azi, când are loc Adunarea Generală a Ligii şi tragerea la sorţi pentru sezonul viitor, pentru a face dovada că a obţinut măcar suspendarea sentinţei de faliment, e tot mai sigur că în Liga 1 va evolua ACS Poli, prima sub linie în sezonul trecut.

În urma evenimentelor de astăzi legate de falimentul Rapidului, care nu va mai evolua în prima ligă în sezonul următor, UTA Bătrâna Doamnă a transmis presei un comunicat de presă, în care îşi exprimă punctul de vedere faţă de această situaţie:

„Clubul UTA a făcut demersurile necesare, atât la Federația Română de Fotbal cât și la Liga Profesionistă de Fotbal, pentru participarea la viitorul sezon al Ligii I, în cazul în care a doua promovată din Liga a II-a, Rapid București, nu va fi admisă în competiție.

Argumentele care stau la baza demersurile noastre sunt:

1. UTA a câștigat barajul de promovare cu echipa Dunărea Călărași, organizat de FRF.

2. Echipa noastră a pierdut, la golaveraj, barajul de promovare – retrogradare cu FC Voluntari, organizat de LPF. Practic, acest baraj s-a disputat pentru locul 12 din Liga I, ultimul loc care asigura menținerea în Liga I. Pierzând acest baraj, putem considera că am obținut locul 13, primul loc retrogradabil. În cazul în care UTA câștiga acest baraj, echipa care lua locul lăsat vacant de Rapid București sigur ar fi fost FC Voluntari, aspect confirmat de FRF.

3. UTA Arad a obținut licența pentru Liga I, fără să fie sancționată cu depunctare.

4. UTA Arad nu are datorii la bugetul de stat și local, nici litigii federative.

5. UTA Arad are susținere totală din partea autorităților locale și județene, dar și a publicului arădean.

6. În cazul în care locul vacant va fi atribuit echipei ACS Poli Timișoara, club penalizat cu 14 puncte (8 puncte pentru neîndeplinirea baremului și 6 puncte pentru licență), fără susținerea publicului timișorean, se ajunge ca în anul competițional 2015-2016, din cele două serii de liga a II-a să promoveze o singură echipă în loc de două, posibil trei, câte erau prevăzute în regulamentul de organizare al competiției.

7. Considerăm că sistemul actual de promovare / retrogradare este clar favorabil echipelor din prima ligă, iar în cazul în care ACS Poli Timișoara ar fi acum admisă, ar fi recompensată contraperformanța unei retrogradări sportive, în dauna unei clasări la egalitate de puncte cu echipa promovată direct și câștigarea unui baraj de promovare.

Ne vom susține cauza la toate forurile competente“, se arată în comunicatul clubului UTA.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *