UTA s-a despărţit şi de Falub! Trio arădean în staff-ul tehnic

UTA s-a despărţit şi de Falub! Trio arădean în staff-ul tehnic

Adrian Falub a negociat, conform presei clujene cu Universitatea Cluj, chiar dacă era sub contract cu UTA şi apoi a părăsit Aradul ieri noapte, fără acordul clubului, punând echipa fanion a oraşului nostru într-o situaţie jenantă.

Cu atât mai surprinzător poate pentru suporteri (pentru noi nu, pentru că ştim cu cine avem de-a face), comunicatul de noaptea minţii, emis astăzi de cei din conducerea clubului!

După ce ieri se băteau cu pumnii în piept că Falub va suporta consecinţele, fiind sub contract cu UTA şi că nu se caută un alt antrenor, oficialii din Calea Aurel Vlaicu s-au înmuiat după doar câteva ore, că doar tot avem coduri galbene de vreme rea.

Conducătorii UTA-ei, care nu au avut onoarea să îşi demisia, după o serie de gafe şi rateuri în lanţ, prin care şi-au demonstrat incapacitatea de a conduce acest club, îşi asumă acum greşeli de strategie, fără însă ca cineva să plătească.

Chiar dacă îl ameninţă, în comunicat, pe Falub, că „aici este UTA!”, cei din conducerea clubului arădean confirmă prin încetarea raporturilor cu fostul antrenor că avem de-a face cu nişte oamei mici.

Probabil în scopul de a-şi păstra scaunele, aceşti oameni mici fac tot felul de compromisuri şi înţelegeri, iar toate astea pe spatele unui club precum UTA şi până la urmă acţiunea se desfăşoară în mare parte, pe banii noştri, ai arădenilor.

Nu ar fi exclus ca, în contextul ofertei pe care Falub a avut-o de la Universitatea Cluj, în ecuaţie să fi fost implicat şi factorul politic, ca urmare a relaţiilor dintre cei doi primari ai Aradului şi Clujului, Falcă şi Boc.

Ni se pomeneşte aproape în fiecare comunicat de stabilitate financiară, fără datorii, de autorităţi locale şi de sponsori…Cu toate astea, toată lumea fuge de UTA, pusă într-o situaţie penibilă de antrenori şi jucători, echipa e pe un loc ruşinos în Liga a II-a, la doar două puncte de retrogradare, iar sezonul pare deja compromis.

E tabloul complet al dezastrului la UTA, club care se face de râs de pe-o zi pe alta.

Todea, Botiş şi Păcurar, noul trio de pe banca tehnică!

Mai jos vă prezentăm comunicatul clubului, postat astăzi pe site-ul oficial, uta-arad.ro, prin care suntem anunţaţi că noul staff tehnic al echipei e format din Cristian Todea, Sorin Botiş şi Cristian Păcurar:

„Suntem în poziţia de a ne asuma o greşeală de strategie în ceea ce priveşte conducerea tehnică a echipei, în acest campionat. Considerând că pentru a obţine promovarea trebuie să ne bazăm atât pe un nucleu de jucători care să îmbine ambiţia tinerilor arădeni cu experienţa jucătorilor cu multe prezenţe în Liga I, cât şi pe o conducere tehnică experimentată şi conectată la fotbalul românesc, în momentul de faţă admitem că, cel puţin în privinţa antrenorilor, nu am ales calea cea mai corectă. Dacă în teren, la fotbalul de performanţă, valoarea individuală are un cuvânt greu de spus şi cu greu poate fi suplinită în totalitate de ambiţie, pe bancă trebuie să regăsim şi calităţi precum: caracterul, tactul, inteligenţa, respectul faţă echipă, culori sau oraş.

Aflat sub contract ferm cu clubul UTA, domnul Adrian Falub a plecat ieri din Arad fără acordul clubului. Ulterior s-a aflat că a făcut acest lucru pentru a semna cu alt club. Noi dorim ca domnul Falub şi alte persoane interesante să ştie că aici este UTA şi că la noi nu are deloc trecere un astfel de comportament! Dar pentru că am dorit să încheiem subiectul, în cursul zilei de astăzi, am încetat raporturile contractuale cu domnul Falub, după ce domnia sa, la solicitarea noastră, a achitat suma simbolică de 10.000 de lei în contul Asociaţiei Cetatea Voluntarilor pentru proiectul „Cu drag pentru viitor”, prin care se va renova compartimentul de Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalului Judeţean Arad.

UTA va merge mereu mai departe, ne anunţăm susţinerea totală pentru noul antrenor principal al echipei, Cristian Todea, căruia i se alătură în stafful tehnic Sorin Botiș, Cristian Păcurar. Suntem convinşi că în acest moment o decizie ”de suflet” este soluția potrivită pentru clubul nostru și ne va ajuta să readucem normalitatea din punctul de vedere al rezultatelor sportive. Ne bazăm pe antrenori dedicați total UTA -ei.

Îi rugăm pe suporterii noştri să stea liniştiţi: UTA este un club stabil financiar, cu datorii zero, în partneriat cu autorităţile publice locale şi cu sponsori importanţi cărora le mulţumim şi pe această cale pentru sprijin.

Nu dăm niciodată înapoi!”

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *