UTA a pierdut cu liderul Juventus, iar Nagy a fost demis

UTA a pierdut cu liderul Juventus, iar Nagy a fost demis
0 comments, 10/10/2016, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA Bătrâna Doamnă şi Juventus Bucureşti s-au întâlnit, sâmbătă, în meciul zilei din Liga a II-a, pe stadionul Motorul din Aradul Nou. Liderul Juventus București s-a impus în urma unei partide modeste din partea arădenilor, unicul gol al meciului fiind înscris în propria poartă de David, în minutul 70. UTA pierde astfel pe teren propriu, după mai bine de un an fără înfrângere în partidele de acasă. UTA a început cu: Bg. Miron – Al. David, Al. Manea, Gligor (cpt.), Burlă – Chindriş, Jorza (Cr. Costin ’71) – Strătilă, Andor (D. Copil ’53), M. Vlad (Covaci ’87) – Curtuiuş. Şoimii Pîncota a pierdut cu 6-0 la Târgovişte, rezultat care i-au făcut pe cei din conducere să se gândească la o despărţire de judeţul Arad şi de o mutare a echipei la Curtea de Argeş. Revenind la UTA, înfrângerea cu liderul Ligii a II-a, Juventus Bucureşti, a treia la rând în decurs de o săptămână, i-a fost fatală lui Roland Nagy. Antrenorului i s-au imputat jocul slab şi rezultatele din ultima perioadă, dar oare cine putea să facă mai multe cu actualul lot?!

Când faceţi echipă?! 

Cu Hlistei, Rus şi Man lăsaţi să plece, cu Adrian Petre la naţională şi cu un Curtuiuş semi-suspendat şi şters total (n.n.Juventus i-a contestat dreptul de joc), echipa arădeană a rămas să se bazeze în meciul cu Juventus doar pe veteranul Strătilă, care singur, nu poate face minuni. În rest, cei din conducere nu au adus nimic în locul celor plecaţi, chiar dacă au încasat 300 de mii de euro de pe Man şi se laudă aproape săptămânal cu o companie care vine cu bani alături de UTA. Ne întrebăm ce strategie are atunci acest club, care îşi permite să refuze jucători străini, cu experienţă chiar în campionate bune ale Europei, sau arădeni ce au confirmat şi în trecut în culorile “alb-roşii”, gen Pascariu sau Gîlcă. De ce nu se investeşte în transferuri, de ce jucătorii tineri şi foarte tineri sunt lăsaţi să plece la prima strigare, de ce nu există transparenţă în privinţa ofertelor de preluare a clubului ?! Sunt prea multe întrebări care nu îşi găsesc răspuns la UTA Bătrâna Doamnă, club ce suferă şi la capitolul imagine, după ce, tot prin vocea oficialilor, nu a avut curajul să facă un memoriu împotriva arbitrajelor potrivnice de care a avut parte în prima parte a campionatului.

Patru nume pe lista conducerii
Sigur că şi Roland Nagy are vina lui, jocul a suferit în ultimul timp, dar impresia e că antrenorul arădean a plătit datorită declaraţiilor şi atitudinii de altfel corecte, care reclamau lipsa unui lot decent, cu concurenţă pe posturi sau lipsa de atitudine şi combativitate a unor jucători, câţiva dintre ei tari doar prin declaraţii. Nu trebuie uitat că pe parcursul anilor petrecuţi pe banca tehnică a UTA-ei, Nagy a reuşit două promovări consecutive şi la primul an de Liga a II-a a dus echipa până în barajul de promovare în Liga 1. Conducerea clubului, fără să îşi analizeze propriile greşeli, a luat deja decizia de a-l scoate ţap ispăşitor şi de a-l demite pe Nagy, dar încă nu au oficializat numele noului antrenor. Pe listă apar numele lui Adrian Falub, Ionel Ganea, Laurenţiu Roşu sau Liviu Ciobotariu. Cert e că pe parcursul zilei de azi vom afla aproape sigur numele celui care va prelua UTA, echipă care din candidată la promovare a ajuns abia pe locul 8, la opt puncte distanţă de liderul Juventus şi la cinci de locurile doi şi trei, ocupate de FC Braşov şi Foresta. Dar tot atât de sigur e că despărţirea de Nagy nu pare să se realizeze tocmai în termeni amiabili, din moment ce fostul antrenor se arată deranjat de tratamentul de care a avut parte.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *