UTA îşi pierde golgheterul: Petre a fost vândut în Danemarca!

UTA îşi pierde golgheterul: Petre a fost vândut în Danemarca!

UTA a dat o nouă lovitură pe piaţa transferurilor, dar l-a şi cedat pe cel mai bine cotat jucător al său. Golgheterul Adrian Petre a fost vândut la echipa de ligă secundă din Danemarca, Esbjerg, formație cu 5 titluri și 3 cupe ale Danemarcei în palmares. Petre a fost transferat pentru o sumă care cu aproximaţie se învârte în jur de 500.000 de euro (oficialii clubului arădean nu au dorit să facă publică suma tranzacţiei). UTA ar fi încasat mai bine de jumătate de milion de euro în schimbul fotbalistului care a marcat în total 34 de goluri, în cele 42 de partide disputate în stagiunea precedentă. Adrian Petre a devenit astfel cel mai scump jucător vândut vreodată de UTA. Vânzarea lui Adrian Petre este a doua lovitură importantă pe care arădenii au dat-o în ultimul an. Vara trecută, UTA l-a vândut pe Dennis Man la FCSB și a primit în schimbul său, în total, 420.000 de euro.

Mihalcea: ”Era greu să refuz UTA”

Altfel, UTA s-a reunit la ”Motorul”. Jucătorii au făcut cunoștință cu Adrian Mihalcea, care, înainte să iasă pe teren și să conducă pentru întâia oară trupa roș-albă, a vorbit despre gândurile sale din postura de utist.

Despre obiectiv
”Era și greu să refuzi un club ca și UTA Arad. Știu foarte bine ce tradiție și valoare are UTA. Ce mă interesează pe mine e să ne atingem obiectivul vara viitoare. E clar, obiectivul e promovarea, nu vom avea nicio scuză dacă nu vom promova. Investițiile, credibilitatea dată de domnii din conducere, sponsorii, toate sunt la nivelul primei ligi. Nu vreau să vorbesc despre ce a fost, este un moment de start pentru un nou ciclu și sunt convins, și n-o spun din complezență, ci din tot sufletul, că ne vom atinge obiectivul”.

Despre transferuri
”Campania de achiziții e în derulare. Până acum au venit șase jucători. știu ce înseamnă liga a doua, am avut posiblitatea să identific criteriile care ne-ar putea duce la îndeplinirea obiectivului. Unul dintre ele e experiența. Jucători cu experiență, cu o certă valoare, se îmbină cu tineri – iar UTA are o pepineră foarte bună – care pot să crească lângă ei. Așa a crescut și Dennis Man, așa a crescut și Petre. Mai avem nevoie de trei jucători – fundaș central, fundaș lateral stânga, mijlocaș central de creație”.

Stil de joc
”Echipa va face ambele faze. Stilul meu de joc nu va sta în individualități, ci pe grup. Jucătorii care intră pe teren trebuie să alerge, nimeni nu va alerga pentru ei. Nu neg că îmi place 4-2-3-1, dar, în funcție de necesitățile jocului, ne vom mula. Din punctul meu de vedere, sistemele de joc sunt doar pe hârtie. Pot să confirm că vom avea patru apărători, pozițiile din față se pot modifica”.

Încă doi stranieri la UTA

Conducerea clubului UTA a mai perfectat încă două transferuri în ziua reunirii. Fotbaliștii Bujamin Asani și Izet Ajrullahu au semnat cu UTA, anunţă site-ul oficial al arădenilor, uta-arad.ro.

Asani e născut pe 10 august 1988 și acoperă postul de fundaș stânga. A mai jucat la FK Skhupi, Rabotnicki Skopje (Macedonia), Kapaz Ganja (Azerbaidjan), iar ultimii doi ani a fost din nou la Skhupi.

Ajrullahu, născut pe 8 mai 1998, a apărat culorile echipelor Rabotnicki Skopje, Ujpest Budapesta U19 și FC Skhupi.

Ambii au fost puși la curent cu ce înseamnă UTA și de conaționalul lor Mevlan Adili, ”roș-alb” de la începutul acestui an. ”E un pas mare în cariera mea, îmi doresc să fac lucruri bune și să ajut echipa să promoveze în Liga I”, a spus Asani. ”Sunt fericit că am ajuns aici, voi da tot ce am mai bun și cred că dacă muncim din greu vom ajunge în prima ligă”, a spus și Ajrullahu.

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *