UTA a făcut doar act de prezenţă la Slatina

UTA a făcut doar act de prezenţă la Slatina
0 comments, 10/04/2012, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

 

Pentru UTA, duminica Floriilor nu a fost deloc înfloritoare.  Meciul din deplasare cu Alro a fost unul din cele mai slabe partide disputate în acest sezon, echipa pregătită de Roland Nagy, reuşindsă încaseze nu mai puţin de trei goluri. Cu o apărare extreme de vulnerabilă, cu un Pocuca şi un Bălan inexistenţi, atacul s-a străduit ceva, dar din păcate finalizarea nu a fost găsită, cu o astfel de prestaţie se pare că UTA rămâne doar cu gândul la Liga 1. Deoarece Calvin şi Ignea au fost suspendaţi, Roland Nagy i-a trimis în teren pe Bălan şi Varga, Siminic fiind preferat în locul lui Neagu, iar pe banda stângă a fost trimis Bucur. Fără un vârf de atac redutabil, Capătă a făcut tandem cu Mara în avanposturi. Terenul de la Slatina a fost îmbibat cu apă, în ciuda acestui fapt UTA a început destul de curajos partida, iar prima ocazie a meciului a fost ratată de Capătă, acesta reluând cu capul din 8 metri, o centrare venită de la Purece, dar din păcate mingea a trecut pe lângă poarta oltenilor. A urmat apoi ratarea gazdelor în minutul 11, când fostul severinean Boroiban a şutat din 16 metri, dar Smaranda a reuşit să reţină. Dar după patru minute acelaşi Boroiban i-a depăşit pe fundaşii Bălan şi Pocuca, reuşindsă trimită balonul în poartă, cu şut din întoarcere la colţiul lung.

Arădenii au replicat doar prin centrări de pe extreme, ceea ce i-a făcut pe fundaşii slătineni să respingă mai tot timpul şi să creeze fazede contraatac periculoase.

În minutul 31, Stancu şi Precup l-au încercat din nou pe Smaranda, portarul arădean dovedindu-se salvator. La cealaltă poartă, Siminic a ratat egalarea, iar Purece şi Capătă au încercat poarta, dar şuturile lor au fost prea anemice pentru a-l păcăli pe Savu. Cu cinci minute înainte de pauză, gazdele au irosit o ocazie imensă. Combinaţiile au mers ca la carte pe traiectoria Stancu, Ene, Precup, ultimul reluând cu latul, din mijlocul careului, mingea trecând milimetric pe lângă baral din stânga lui Smaranda.

În ciuda jocului modest al elevilor săi, Roland Nagy nu a schimbat nimic la pauză şi a început repriza secundă, mai anemic decât prima. Era minutul 50, când Precup a profitat din plin de erorile de plasament ale fundaşilor arădeni, l-a angajat pe culoar pe Ene, care a trecut şi de Smaranda şi a marcat pe lângă Pocuca, aflat la colţul scurt şi 2-0. În cele din urmă, Roland Nagy şi-a dat seama că ceva nu merge în angrenajul partidei introducându-i în luptă pe Galanis, Nădăban şi Neagu, în locul lui Bucur, Hidişan şi Varga, însă fără prea mare folos. Boroiban, Popescu, Stancu şi Precup nu l-au lăsat pe Smaranda să se odihnească prea mult, în cele din urmă venind şi golul cu numărul trei. Noul intrat în teren, Creţu, a şutat la firul ierbii, mingea trecând  pe sub goalkeeperul arădean. Mara a mai încercat porta slătinenilor de două ori, dar fără prea mari sorţi de izbândă.

Astfel UTA revine acasă fără nici un punct, dintr-o partidă ce poate până la final să se dovedească decisivă în lupta pentru locul trei, să nu mai amintim prestaţia de toată jena a întregii echipe.

Alro Slatina: Savu -Pasăre, Muscă, Grosu, Velcovici – Popescu (min. 88 – Săceanu), Coman, Precup, Stancu – Ene (min. 86 Anghelina), Boroiban (min. 68 – Creţu). Antrenor: George Biţă.

 UTA:  Smaranda Bălan, Pocuca, Gligor, Siminic – Purece, Varga (min 71 – Nădăban), Hidişan (min. 71 – Neagu), Bucur (min. 56 – Galanis) – Mara, Căpătă. Antrenor:  Roland Nagy.

Arbitri: Teodor Crăciunescu – David Demetrescu, Marius Badea (toţi din Râmnicu Vâlcea).

Observatori FRF: Sergiu Găman (Târgu Jiu) şi Ştefan Poenaru (Bucureşti)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *