UTA BD şi ASU Poli promit să dea totul în derby

UTA BD şi ASU Poli promit să dea totul în derby
0 comments, 11/11/2016, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Noile echipe de fotbal ale Aradului şi Timişoarei se înfruntă duminică, ora 14 (direct Digi Sport), într-un meci contând pentru etapa a 16-a a Ligii a II-a. E primul episod din noul derby al vestului, cele două echipe, sub actuala titulatură, aflându-se pentru prima oară faţă în faţă. Stadionul Motorul se dovedeşte mult prea mic pentru un asemenea duel, în vreme ce gazonul din Aradul Nou va ceda din nou, mai ales că în week-end se anunţă precipitaţii. Spectacolul e asigurat însă de suporteri, şi ei nemulţumiţi de capacitatea redusă a arenei. Tabăra timişoreană nu acceptă situaţia, anunţând că în afara celor 97 de bilete primite pentru derby, vor deplasa alte câteva sute de fani la Arad, pentru a fi alături de favoriţi. Rămâne de văzut care va fi poziţia Jandarmeriei, interesată să elimine orice incident sau risc de altercaţii între cele două galerii.

Roşu: “Să ne facem suporterii fericiţi!”

Antrenorul UTA-ei prefațează disputa cu Timișoara, anunțând că echipa va juca și cu gândul la suporteri. Meciul de duminică va fi al cincilea pentru Laurențiu Roșu pe banca tehnică a UTA-ei. ”Din prima zi în care am venit aici, suporterii mi-au transmis ce înseamnă acest meci pentru ei. Pe lângă faptul că vrem cele trei puncte, vrem să obținem victoria în primul rând pentru ei. E foarte important să-ți faci fericiți suporterii într-un derby”, e mesajul tehnicianului. Pe aceeași linie a fost Codru Grădinariu, care a remarcat și factorul local:

“Motorul”, prea mic pentru derby

”Am avut în primul unsprezece din ultimul joc oficial doar trei fotbaliști care n-au fost crescuți de UTA sau care nu sunt născuți în Arad”. Aspectul poate contribui decisiv la creșterea intensității confruntării de duminică. ”De luni le-am transmis și eu jucătorilor ideile mele, sunt convins că majoritatea dintre ei știu ce înseamnă acest derby, vor da totul pe teren și vom încerca să câștigăm. Vom vedea cum va fi terenul, s-au anunțat ploi, dar asta nu înseamnă că nu facem tot posibilul să câștigăm acest meci”, a punctat și Roșu.

Cine confirmă forma bună?

Înaintea meciului, UTA Bătrâna Doamnă ocupă locul 6 în clasament, cu 26 de puncte, la doar două lungimi distanţă de a treia poziţie, care asigură prezenţa la baraj. Alb-roşii au trei victorii la rând şi  abordează derby-ul de pe „Motorul” cu moral excelent. De cealaltă parte, nou promovata ASU Politehnica Timişora e abia pe 15, cu 12 puncte. Totuşi, alb-violeţii traversează cea mai bună perioadă de la începutul campionatului, cu două victorii la rând şi şapte puncte obţinute în ultimele trei etape.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *