UTA bate la Mioveni şi se menţine pe loc promovabil

UTA bate la Mioveni şi se menţine pe loc promovabil
0 comments, 10/03/2017, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA a câştigat, astăzi, la Mioveni trei puncte mari, după o evoluţie convingătoare. Derby-ul etapei a 24-a a început excelent pentru UTA, care a înscris la prima apariţie periculoasă în faţa porţii argeşene. Era minutul 4, atunci când Gligor a marcat cu capul, din şase metri, la colţul lung, după o lovitură liberă de la 20 de metri, bine executată de Copil. Fără să mai aibă ce pierde, Mioveniul s-a aruncat apoi în atac, iar Staicu, în două rânduri, a ratat de puţin ţinta. A venit însă un alt moment important, Gugu fiind eliminat în minutul 30, pentru un fault la Adrian Petre, fără minge. Chiar şi în inferioritate, gazdele au fost periculoase, iar Rădescu şi Ayza i-au dat emoţii lui Miron. În replică, Vîlceanu a şutat din interiorul careului, dar pe direcţia lui Croitoru, aflat la post. Prima repriză s-a încheiat cu avantaj minim de partea UTA-ei.
Gligor, gol în debut! O oră de superioritate
Surprinzător, arădenii au început temători repriza secundă, iar Miron salvează cu greu un şut din careu expediat de Neagoe. La opt minute de la reluare, Vîlceanu a scăpat singur după ce a recuperat o minge la 30 de metri, iar şutul său de la marginea careului a trecut milimetric alături. Cu un mijloc fără consistenţă mai bine de o repriză, UTA avea să fie în continuare dominată, dar a beneficiat de o eroare de arbitraj, la golul anulat greşit lui Ayza, în minutul 57. Cum în fotbal, astfel de momente se întorc, UTA se desprindea după exact o oră de joc: nou intratul Tănase a centrat excelent de la marginea careului, lateral stânga, iar golgheterul Ligii a II-a, Adrian Petre, înscria din 5 metri cu capul, 0-2!
Golgheterul Petre, din nou marcator
Din acest moment, UTA avea să controleze autoritar jocul, în faţa unei echipe din Mioveni care nu a mai avut puterea în ultimele minute nici măcar de pressing. Ocaziile au cam lipsit însă, dar asta în condiţiile în care “roş-albii” nu au mai forţat prea mult, preferând să aibă posesie şi să gestioneze finalul de meci. De remarcat şi debutul macedoneanului Adili, introdus la pauză. Victorie mare pentru UTA, care îşi păstrează locul doi, direct promovabil, iar moralul e excelent înaintea derby-ului de etapa viitoare, de la Şiria, cu FC Braşov.
Formații:
CS Mioveni: Croitoru – Tirică, Gugu, I.Stoica, Tomozei (69 Biceanu) – Boboc, Neagoe – Rădescu, Năstăsie (35 Vişa), Ayza – Staicu (56 Nilă). Antrenor: Alexandru Pelici.
UTA: Miron – David (46 Adili), Manea, Gligor, Filaret – Chindriș, Jorza (59 Tănase) – Strătilă (77 Andor), Copil, Vîlceanu – Petre. Antrenor: Laurențiu Roșu
Arbitri: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe) – Florin Vișan, Daniel Vlase (ambii Galați).
Observatori FRF: Silviu Crângașu (Ploiești), Ciprian Anton (Suceava).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *