Univ.Goldiş ICIM a ratat în prelungiri finala Cupei, 70-80 cu Sepsi

Univ.Goldiş ICIM a ratat în prelungiri finala Cupei, 70-80 cu Sepsi
0 comments, 13/03/2015, by , in Baschet, Ultimele stiri

Baschetbalistele arădene au ratat dramatic calificarea în ultimul act al Cupei României. În semifinala disputată în această seară la Sfântu Gheorghe, gazdele de la Sepsi au tranşat, după prelungiri, duelul cu Aradul, scor 80-70 (70-70)! Aşa cum era de anticipat, confruntarea favoritelor la trofeu a fost extrem de disputată, ambele echipe împărţindu-şi perioadele de dominare pe parcursul jocului. Cu un moral bun după câştigarea Ligii Europei Centrale, „galben-albastrele” au început mai bine meciul şi conduceau cu 22-14 după primul sfert. Încurajată frenetic de o sală arhiplină, Sepsi a revenit spectaculos în sfertul doi, terminând în avantaj la pauza mare, 35-31. Partea a doua s-a jucat după acelaşi scenariu, cu ambele echipe mai atente în apărare, pentru a nu risca pierderea jocului.

Murphy a fost peste tot

Dacă la gazde a strălucit perfecta americancă Murphy, 29 de puncte şi 25 de recuperări, dar şi conaţionala Marshall, Univ.Goldiş ICIM a răspuns pe mâna lui Engelman, în vreme ce Simmons şi Plouffe şi-au revenit în joc abia pe final. După 30 de minute scorul era 54-52 şi totul se juca. Engelman suferea o întindere, Plouffe avea deja patru greşeli personale şi Aradul părea pierdut în debutul ultimului sfert. Numai că Milovanovic şi tripla lui Brosovszky aduceau în avantaj ICIM-ul, scor 59-63 şi finala era aproape. Cu Simmons neinspirată şi cu Broomfield eliminată pe final pentru cinci greşeli, Sepsi a revenit din nou în joc, 64-63, cu două reuşite marca Părău şi Murphy.

Final cu sufletul la gură

Ultimele minute aveau să fie incandescente, nerecomandate cardiacilor. ICIM a avut meciul în mână, dar cu două pase la intercepţie a irosit incredibil avantajul minim de pe tabelă, iar liderul campionatului a profitat din plin. Când puţini mai credeau în revenirea Aradului, la 70-67 pentru gazde, Engelman şi-a luat inima în dinţi şi a reuşit o triplă cu 12 secunde înaintea finalului, pentru ca, apoi, Milovanovic să intercepteze o minge pe atacul lui Sepsi şi să alerge spre coşul victoriei. Bosniaca nu a reuşit însă să finalizeze, iar semifinala s-a dus în prelungiri, scor 70-70 după timpul regulamentar!

Prelungiri de coşmar

Prelungiri de coşmar pentru arădence, care au cedat din toate punctele de vedere, inclusiv fizic. Plouffe şi Brosovszky au ieşit şi ele cu cinci greşeli, iar Sfântu Gheorghe a marcat zece puncte fără să primească nici unul! Scor final 80-70 (14-22, 21-9, 19-21, 16-18, 10-0), Sepsi având acum cale liberă spre trofeul Cupei României. În finală, echipa gazdă va juca mâine cu CSU Alba Iulia, învingătoare în cealaltă semifinală cu 73-69 în faţa Alexandriei. Tot mâine, Univ.Goldiş ICIM va disputa finala mică a Cupei României, împotriva teleormănencelor.

Formaţii:

Sepsi: Murphy 29, Marshall 24 (2×3), Harrison 13 (2×3), Jeffrey 9 (1×3), Părău 5. Au mai jucat: Cutaş, Kilin.Antrenor: Zoran Mikes

ICIM: Engelman 25 (4×3), Simmons 14 (2×3), Plouffe 14, Milovanovic 9, Broomfield 5, Brosovszky 3 (1×3). Au mai jucat: Samburska, Crăciun. Antrenor: Jose Araujo.

Foto: Szigyarto Szabolcs

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *