Ungur a câştigat challengerul de la Arad, Copil se mulţumeşte cu finala!

Ungur a câştigat challengerul de la Arad, Copil se mulţumeşte cu finala!

 

Finala BRD Arad Challenger, turneu ajuns la a treia ediţie şi dotat cu premii în valoare de 30.000. de euro plus ospitalitate, i-a adus astăzi faţă în faţă pe reprezentanţii României, Adrian Ungur (favorit 3, locul 106 ATP) şi marele favorit al publicului, Marius Copil (favorit 4, locul 134 mondial). În faţa unui public numeros, care a umplut până la refuz tribuna terenului central de la baza Activ, cei doi jucători au oferit un tenis de bună calitate. Presiunea a fost ceva mai mare pentru Copil, care visa să câştige challengerul chiar acasă, în faţa familiei şi prietenilor, iar asta şi-a spus cuvântul încă din start.

Experienţa l-a ajutat pe Ungur să facă încă din start break şi să se desprindă la 2-0, avantaj pe care nu l-a mai cedat până la finalul setului. Mult mai exact şi inspirat, dar şi cu o tactică bine pusă la punct, piteşteanul nu i-a dat nicio şansă colegului său de la echipa României de Cupa Davis, astfel că primul set s-a încheiat cu scorul de 6-4. Copil nu a cedat şi la fel ca în semifinala de ieri a mers pe mâna serviciului, câştigând foarte multe puncte în acest fel. Ungur a jucat însă aproape perfect pe serviciul său, fără să îi ofere adversarului vreo şansă de break. Cu un joc mult mai variat şi spectaculos, Ungur a riscat mai mult şi a câştigat cele mai importante mingi ale meciului. Totuşi, tenismenul arădean a salvat o minge de break la 5-5, astfel că s-a ajuns la tiebreak, câştigat clar la 3 de Adrian Ungur, care s-a impus meritat în finală cu 6-4, 7-6 (3).

În primul rând, aş vrea să îl felicit pe Marius, pentru că a făcut un turneu foarte bun. A jucat acasă, în faţa familiei şi a prietenilor, presiunea a fost mare pe umerii lui, dar eu zic că s-a descurcat foarte bine. Îi mulţumesc antrenorului Adi Marcu, care este alături de mine şi mă suportă zi de zi. O salut pe soţia mea, Liana, care sunt sigur că m-a urmărit şi le mulţumesc celor m-au susţinut. A fost o săptămână foarte bună pentru mine, am jucat tenis la foc automat, dacă pot spune aşa şi sunt foarte bucuros că am câştigat. Mă aşteptam să fie o finală foarte grea, şi scorul spune asta, dar cred că am reuşit să fac cel mai bun meci al turneului, la fel ca anul trecut la Sibiu, când l-am învins în finală pe Hănescu. Mulţumiri şi organizatorilor, care au făcut o treabă foarte bună, sper să mă întorc aici şi la anul. Urmează pentru mine un alt challenger la Kosice şi apoi Wimbledonul”, a spus Adrian Ungur după finala de astăzi, de la Arad.

Este a doua victorie din tot atâtea meciuri între cei doi, după ce în 2007, la Braşov Challenger, Ungur se impunea în faţa lui Copil ceva mai uşor, 6-2, 6-4. În urma succesului de la Arad, piteşteanul acumulează 80 de puncte ATP şi un cec în valoare de 4.300. de euro, în timp ce Marius Copil primeşte 48 de puncte în clasamentul mondial şi se alege cu 2.500. de euro. Pentru Ungur, care câştiga anul trecut şi challengerul de la Sibiu, după o finală cu Hănescu, este al 14-lea titlu la simplu, cel precedent fiind câştigat tot în acest an, în Tunisia. De partea cealaltă, Copil rămâne cu cinci turnee câştigate, două dintre ele în circuitul ATP Challenger, în 2011 la Kazan, în Rusia şi în acest an la Quimper, în Franţa.

A fost o mare bucurie că am jucat acasă, în faţa arădenilor, familiei şi prietenilor mei. Îmi pare rău că nu am putut să le fac un cadou frumos de ziua lor tatălui şi bunicului meu, dar cred că este ok şi finala. Le mulţumesc spectatorilor, care au venit în număr mare să mă susţină şi sper ca anul viitor să particip din nou aici. Adi a jucat mai bine astăzi, a interpretat mai bine mingile importante, iar eu am fost puţin relaxat, deşi nu cred că aveam motive. Nu e rău nici finala, mai ales că nu este suprafaţa mea preferată. El a fost favorit cert, e mai bine clasat, mai în formă, plus că  joacă mai bine decât mine pe zgură. În alte condiţii altul era rezultatul, dar poate ne vom întâlni la Timişoara şi o să îmi iau revanşa. La Arad o să vin şi o să joc mereu cu plăcere, deoarece sunt acasă şi vine multă lume să mă vadă şi să mă încurajeze”, a spus Copil, care se va apropia după finala de la Arad şi mai mult de TOP 100 mondial.

 

Tags:
Marius Copil

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *