Un nou format în Superliga de polo. AMEFA ar urma să joace prima etapă, în octombrie

Un nou format în Superliga de polo. AMEFA ar urma să joace prima etapă, în octombrie

Superliga de polo își schimbă formatul pentru următoarea stagiune şi nu se va mai disputa pe grupe valorice, urmând să se joace un sezon regulat, cu etape duble săptămânale, în dublă manșă (tur/retur). Prima etapă ar urma să se dispute în 2-3 octombrie, iar a 14-a în 9-10 aprilie 2021. Primele patru clasate se vor califica în semifinale, programate în perioada 14-23 mai 2021, iar finala va fi în 28 mai – 6 iunie. În play-off se va juca în sistemul 3 din 5 meciuri. Formațiile clasate pe locurile 5-8 vor juca play-out-ul în sistemul 2 din 3.

Există și posibilitatea ca la start să se alinieze nouă echipe, astfel că pentru locurile 5-9 ar urma să fie două turnee. Cealaltă competiție internă, Cupa României, este programată în perioada 11-13 martie 2021 și va avea același format. Sunt prevăzute și cantonamente în noiembrie și decembrie pentru echipa națională, care are turneu preolimpic de calificare la Jocurile Olimpice în perioada 12-21 februarie 2021.

La mijlocul acestei luni este programată ședința Biroului Federal al FR Polo, la care se va oficializa calendarul competițional intern atât la seniori, cât și la juniori. AMEFA Arad, echipă pregătită de Cristian Cosma, a „îngheţat” pe locul 6 în sezonul trecut al Superligii.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *