Un medaliat olimpic român atacă dur planurile primăriei

Un medaliat olimpic român atacă dur planurile primăriei

Oficializarea informaţiei că UTA va evolua din primăvară pe stadionul Gloria provoacă o nemulţumire totală în lumea atletismului, şocată şi indignată de planurile Primăriei. Mai ales că Aradul dă cel mai bun atlet român în 2016, pe Andrei Gag, dar propune şi alţi sportivi de top, componenţi ai loturilor naţionale, precum Raul Rusu sau Denis Both. Iar Aradul ce face? Omoară atletismul. În loc să insiste pentru accelerarea lucrărilor la noul stadion, care trebuia să fie gata fix în primăvara acestui an, viceprimarul Bibarţ ne spune poveşti cu ce gazon minunat va fi pe Motorul (n.n. parcă am mai auzit povestea asta) din vară. Cert e că se anunţă un scandal în toată regula pe marginea stadionului Gloria, iar cea mai puternică voce contestatară e primul medaliat olimpic al atletismului românesc, Gheorghe Megelea, care cucerea în 1976, la Montreal, bronzul în proba de aruncare a suliţei (87,16 metri):
Aradul pierde un centru olimpic de aruncări!
Avem un proiect încă de anul trecut, şi anume înfiinţarea, la Arad, a unui centru olimpic de aruncări, cu accent pe suliţă, dar discuţiile au stagnat după venirea la guvernare a tehnocraţilor. Acum e din nou o perioadă bună şi vrem să facem ceva pentru atletismul arădean şi implicit pentru cel românesc. În aprilie o să avem un nou comitet la federaţie. Asociaţia Judeţeană de Atletism, prin domnul Marconi, ne sprijină total în demersul nostru, potenţial există, sunt câţiva copii foarte talentaţi la Arad, suliţaşi campioni, iar în plan avem să aducem şi alţii, având susţinere şi din partea Universităţii. Numai că am aflat cu stupoare şi eu că pe stadion ar urma să intre din primăvară UTA”, ne-a declarat Gheorghe Megelea.
Megelea: “O lovitură sub centură!”
Fostul mare sportiv român acuză în termeni duri decizia luată de Primăria Arad, care se remarcă în ultimul deceniu prin a pune mai mult piedici decât în a sprijini sportul de performanţă, aproape inexistent la această oră în Arad: “Vreau să spun din capul locului că acest stadion a fost făcut 100% pentru atletism, e o lovitură sub centură ceea ce se întâmplă, o crimă dacă vine fotbalul pe Gloria, chiar şi doar pentru 2-3 luni! Practic au fost daţi bani de pomană, nu e corect ce se întâmplă. Cel mai grav e că Aradul pierde o şansă imensă, acest centru olimpic, dacă fotbalul va intra în primăvară aici. Pentru că e vorba de acest an, federaţia nu mai poate aştepta. Era o oportunitate mare ca Aradul să intre în circuitul de pregătire olimpic pentru Tokyo 2020!”, încheie Megelea, coordonator al antrenorilor de aruncări din atletismul românesc.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *