Un mare maestru polonez a câştigat festivalul de şah al Aradului

Un mare maestru polonez a câştigat festivalul de şah al Aradului

Marele maestru din Polonia, Aleksander Mista, a devenit câștigătorul ediției din 2014 a Festivalului arădean de șah desfășurat sub titulatura Banca Feroviară Open. Polonezul (favorit 3) a câștigat turneul cu 8 puncte din 9, record pentru turneul arădean. Pe podium s-au mai clasat marii maeștri Andrey Vovk (Ucraina) si Krzysztof Jakubowski (Polonia), ambii cu câte 7,5 puncte. Cel mai bine clasat jucător român în clasamentul general a fost maestrul internaŢional Daniel Baratosi (CSU Ploieşti), care cu 7 puncte a ocupat locul 7 în clasamentul general.

Pe lângă primele zece locuri premiate în clasamentul general, organizatorii au mai oferit alte peste 30 de premii speciale pentru amatori. Cei mai buni arădeni au fost Ervin Mozes (Universitatea Arad), Ladislau Kelly (Vados), Sandu Ungureanu (Vados) si Sorin Crețu (Universitatea), toți cu 5,5 puncte. Dintre juniorii arădeni participanți în turneul principal s-au remarcat Victor Moțiu (9 ani) cu 5 puncte dar și campionul național la copii 8 ani, Iulian Anghel, aflat la prima participare într-o competiție de seniori de asemenea anvergură.

Organizatorii mulțumesc tuturor sponsorilor și partenerilor fără de care această competiție nu ar fi avut loc, în special Băncii Comerciale Feroviare, Astra Vagoane Călători, Universitatea Aurel Vlaicu, Primăria Arad și Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *