Un arădean va reprezenta România la mondiale

Un arădean va reprezenta România la mondiale

Nicolae Nyamcsuk va fi reprezentantul României, la individual, în cadrul Campionatului Mondial al Tăietorilor de Lemne, care va avea loc la Lillehammer, în Norvegia, în perioada 7-9 septembrie.

Component al clubului arădean TimberWest (preşedinte Aurel Ionescu), Nicolae Nyamcsuk, 32 de ani, s-a impus în concursul de departajare care a avut loc sâmbătă la Arad, în cartierul Micălaca, în faţa a sute de spectatori care l-au încurajat şi aplaudat.

În competiție au fost înscriși patru atleți, iar lupta a fost extrem de strânsă între Nicolae Nyamcsuk și veteranul Botond Nagy, la evaluarea finală contând și punctajul obținut la Campionatul Național din iunie.

Deși probele de topor reprezintă punctul său forte, Nicolae Nyamcsuk stă bine și la probele motorizate, reușind să „îmblânzească“ cei 60 de cai putere și cele 27 de kg ale celui mai puternic motoferăstrău din lume, așa numitul “hot-saw”. Proba de „hot-saw” este una dintre cele mai spectaculoase în cadrul competițiilor de Timbersports, viteza lanțului de tăiere depășind 240 km/h, trei felii dintr-un buștean fiind tăiate perfect în mai puțin de 8 secunde.

Să reamintim că în Norvegia, la echipe, vom fi reprezentați de următoarea Nicolae Nyamcsuk, Botond Nagy, Dan Petrescu, Costel Pleș și Cristian Marina, ultimul pe post de rezervă.

Probele de concurs la care se vor întrece participanţii sunt: Tăierea cu joagărul, Tăierea orizontală, Tăierea cu motoferastrăul STIHL MS660, Tăierea verticală, Tăierea la înălţime și Tăierea cu “hot saw”.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *