Turneul ITF de la Arad, unul dintre cele mai valoroase de săptămâna viitoare

Turneul ITF de la Arad, unul dintre cele mai valoroase de săptămâna viitoare

Conferința de ieri organizată de Anela Freer, directorul turneului, a prefațat deschiderea celei de-a XII-a ediții a turneului ITF de la Arad, turneu dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari, care se va desfășura pe o suprafață de zgură.

Alături de Anela Freer au mai fost prezenți Sergiu Bîlcea, vicepreședinte CJA, partener al turneului, și Adrian Marcu, din partea federației.

Tenismene din 24 de țări – cele mai îndepărtate fiind Australia, Japonia, India, China, Argentina sau Chile – şi-au anunţat prezenţa la a XII-a ediţie a Trofeului „Ilie Năstase” la tenis de câmp. „Turneul se anunţă foarte puternic, cu multe jucătoare străine la start, graţie amplasării geografice a Aradului. Nici chiar la Bucureşti, unde se presupune că o jucătoare din străinătate ajunge mai uşor, nu sunt astfel de înscrieri. Să ai un tablou principal cu tenismene clasate între locurile 356 şi 823 este mai mult decât ok pentru competiţii de acest gen”, spune Adrian Marcu, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tenis.

Intrarea spectatorilor la meciurile de la baza „Activ” (6-8 august – tabloul de calificări și 9-14 august – tabloul principal) va fi liberă.
Turneul arădean este unul atrăgător pentru străine, fiind turneul din România cu cele mai multe jucătoare de peste hotare, doar 27 de românce din 90 jucătoare, pe tabloul principal fiind doar trei românce.
Favorita principală la ITF Arad este turcoaica Ayla Aksu, 20 de ani, clasată pe locul 356 WTA, ce are în palmares şase turnee ITF, trei în acest sezon, toate cucerite pe hardul din țara natală. Se află la a doua experiență în România, după BRD Bucharest Open 2015.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *