Surprinşi de adversari şi de… teren: Giarmata – Lipova 2-1

Surprinşi de adversari şi de… teren: Giarmata – Lipova 2-1
0 comments, 13/10/2017, by , in Fotbal, Liga3, Ultimele stiri

Nou promovata Şoimii Lipova a legat două rezultate bune în “C4”, egaluri la Deva, cu o victorie scăpată printre degete în prelungiri şi acasă, cu liderul până atunci imaculat al campionatului, din Şirineasa. A urmat însă, vineri, înfrângerea neaşteptată de la Giarmata, într-un meci accesibil, dar în care “şoimii” au dat de un teren imposibil şi o adversară preocupată doar de anti-joc, după spusele antrenorului Flavius Sabău. Şoimii Lipova a fost taxată la două faze fixe, în prima repriză, Stupu şi Domşa marcând în minutele 11 şi 43, pentru un surprinzător 2-0 la pauză. Chiar dacă a fost echipa mult mai preocupată de joc şi de construcţie, Lipova nu şi-a creat prea multe ocazii de poartă şi a reuşit doar să reducă din handicap, marcând în prelungiri prin Vasinc, scor final 2-1.
Condiţii grele în fieful timişenilor
“Am întâlnit o echipă preocupată doar să distrugă jocul şi am luat două goluri la faze fixe, la singurele lor ocazii din prima parte. Terenul a fost foarte rău, nu am putut pasa deloc, nu mi-am imaginat că poate exista un astfel de gazon în Liga a III-a, era tare, iarba netunsă, ceva imposibil. Sigur că unii vor spune că şi adversarii au jucat în aceleaşi condiţii, doar că ei s-au bazat pe mingi lungi, noi pe construcţie, e o mare diferenţă. Un rezultat foarte trist pentru mine, sunt dezamăgit pentru că ştiu cât muncim şi ne chinuim la antrenamente. Pe de altă parte, suntem inconstanţi în deplasare, iar asta mă supără, nu reuşim să ne impunem jocul şi nu avem aceeaşi agresivitate ca în meciurile de acasă. De asemenea, suntem destul de ineficienţi, avem nevoie de trei ocazii ca să marcăm”, ne-a declarat Flavius Sabău.
Urme de regret după Cupă
Antrenorul Lipovei a contat pe următoarea echipă: Iliescu – Kocsis (46 Piţ), Bercu, Paşcu, Stoin (46 Mandache) – Lăcustă, Bier (73 Jichici), S.Popa, Filimon (73 Vasiu) – Vasinc, Trabalka. Flavius Sabău este puţin deranjat şi de faptul că echipa sa a părăsit pe undeva nemeritat Cupa României, după ce a câştigat pe teren duelul cu Sebişul, dar a pierdut apoi la comisiile FRF, ca urmare a litigiului cu privire la juniorii U19. Supărare care vine şi pe fondul oboselii acumulate în meciurile de Cupă:
Sabău: “Toate echipele sunt dificile”
“Nu cred că moralul nostru a fost jos după ce s-a întâmplat cu Sebişul, în Cupă. Doar că între acele meciuri de Cupa României am acumulat o stare de oboseală, iar asta s-a văzut şi în rezultatele de campionat. Ştiu că preşedintele nostru a depus memoriu la decizia Comisiei şi nu m-aş mira, la cum evoluează lucrurile în România, să avem parte de o răstunare de situaţie în privinţa acestui caz. Am înţeles că pe 17 octombrie vom primi un răspuns. Pe noi ne interesează însă campionatul, urmează un meci cu Filiaşul, echipă incomodă, dar toate echipele sunt dificile în această serie. Într-adevăr, cele trei înfrângeri din acest debut de sezon au venit în fața echipelor pe care Lipova le-a bătut în Cupa României: de la 6-0 la 1-2, cu Giarmata, de la 3-0 la 0-3 cu Cermeiul și de la 2-1 la 0-1 cu Sebișul.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *