Şoimii rămân în Liga a II-a! Satu Mare – Pîncota 1-1, final

Şoimii rămân în Liga a II-a! Satu Mare – Pîncota 1-1, final
0 comments, 04/06/2016, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Divizionara secundă Şoimii Pîncota a obţinut astăzi punctul necesar menţinerii în Liga a II-a. În derby-ul evitării barajului de salvare, trupa din Podgorie a încheiat la egalitate, scor 1-1, în deplasarea de la Satu Mare, la capătul unui ultim meci din play-out-ul B2 în care arădenii au revenit după ce au fost conduşi la pauză. Gazdele au deschis scorul în minutul 36, atunci când Buhăescu a transformat cu precizie un penalty scos de Bura, faultat în careu de Suciu. Pîncota a ieşit mai montată de la vestiare, iar Dragalina a stabilit scorul final în minutul 60, cu un şut din colţul careului de şase metri, după ce a profitat de o nesincronizare a apărării sătmărene. Finalul a fost presărat cu intrări dure, iar Heil, respectiv Marius Ion au văzut cartonaşul roşu în ultimele minute. În prelungiri gazdele au cerut, fără succes, un nou penalty, la un presupus henţ în careu comis de Dubeştean, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Dragalina, eroul şoimilor!

Cel mai important e că tabela a rămas neschimbată, iar formaţia lui Pavel Piroş se salvează şi rămâne în eşalonul secund. Rezultat notabil pentru formaţia pregătită de Zsolt Musznay, care a dat dovadă de caracter şi dăruire până în ultimul minut al campionatului, deşi puţini credeau în salvarea Pîncotei. Rămâne de văzut dacă această reuşită va fi apreciată şi de plan local. Şoimii Pîncota a început ultimul meci al sezonului în formula: Irimia – D. Dan, C. Suciu, Dubeştean, Siminic – A. Pavel – Fl. Gîrlcă, Issa (cpt.), Dragalina, Pirtea (71 Vasi) – A. Mihai (46 M.Ion). Vâlcea şi Pîncota se salvează, Satu Mare va disputa barajul de menţinere în Liga a II-a cu Gloria Buzău, în vreme ce Metalul Reşiţa, Unirea Tărlungeni şi Universitatea Cluj-Napoca au retrogradat.

Liga a II-a, seria 2 – play-out

Metalul Reşiţa – CSM Râmnicu Vâlcea 0-3
Unirea Tărlungeni – Universitatea Cluj 3-1
Olimpia Satu Mare – Şoimii Pâncota 1-1

Clasament

1.CSM Râmnicu Vâlcea*  10   5     2     3     15-9       35
2.Şoimii Pîncota             10   6            1            3            12-12      32

3.Olimpia Satu Mare*     10   6            3            1            17-9       32
4.Universitatea Cluj        10   3            3            4     11-13      28
5.Unirea Tărlungeni*     10   4            2            4     20-12      23
6.Metalul Reşiţa             10   0            1            9            3-23       -10

*echipe care au beneficiat de rotunjire
**locurile 1 şi 2 se salvează de la retrogradare, locul 3 va juca un baraj de menţinere cu locul trei din play-out-ului Seriei I, iar locurile 4, 5 şi 6 au retrogradat direct.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *