Şoimii Pîncota a eliminat Poli Timişoara din Cupa României!

Şoimii Pîncota a eliminat Poli Timişoara din Cupa României!

Meci incredibil astăzi, la Pîncota, unde echipa pregătită de Dan Cuedan a mai scris o pagină de istorie pentru club şi oraş, dar şi pentru fotbalul arădean. Istoria s-a repetat şi Şoimii a eliminat-o iar pe ACS Poli din Cupa României, la capătul unui meci în care a revenit de la 0-2, în inferioritate numerică! Prima repriză a meciului din „Podgorie” a aparţinut timişorenilor, care au jucat mai bine şi şi-au creat destule ocazii de gol. Morariju, Carvalho, Cînu şi Stavrich au fost aproape de reuşită, dar de fiecare dată a intervenit ori Irimia, ori apărarea gazdelor. Până la urmă, Poli a deschis scorul în minutul 39, când Szekely a pătruns în careu şi cu un şut din careu, la colţul scurt, l-a învins pe Irimia.

Când doar „şoimii” mai credeau…

Poli şi-a mărit avantajul în minutul 51, acelaşi Szekely marcând cu capul din 7 metri, după un corner executat de Carvalho. Arădenii au avut meritul de a nu fi cedat niciun moment, iar în minutul 68, centralul Dreve a indicat punctul cu var, după un duel Alin Mihai – Scutaru. Dubeştean a executat precis, pe centru şi era 1-2. Peste alte patru minute, Suciu a văzut al doilea galben şi a fost eliminat, astfel că speranţele „şoimilor” scădeau. Dar incredibilul s-a produs în decurs de doar trei minute.

Revenire incredibilă în 10 oameni!

Alin Mihai a egalat la 2 în minutul 77, cu un şut plasat de la 15 metri, iar Remus Lung a făcut 3-2 în minutul 80, cu un plonjon din careul mic, în urma unui corner executat de Dubeştean. Poli s-a aruncat pe final în atac, dar apărarea eroică a Pîncotei a rezistat. Victorie uriaşă pentru divizionara secundă arădeană, performeră în Cupa României, la fel ca acum doi ani, când elimina Timişoara din Cupă cu acelaşi scor. Dan Cuedan şi băieţii săi vor aduce din nou în judeţul nostru o echipă de Liga 1!

Formații:

Pîncota: Irmia – Vițu (65 Monac), Lengyel, Lung, Siminic – Polgar, Suciu, Dubeștean, Cuedan (56 Pantea) – Staicu (53 Băd), Mihai.

ACS Poli: Smaranda – Bălace, Bocșan, Cânu (55 Scutaru), Morariju – Trandu, Keita, Dragomir, Carvalho (81 Lazăr), Stravich (70 Stavrich) – Szekely

Arbitri: Dan Dreve – Claudiu Lucaciu și Ionuț Cîmpeanu (toți din Cluj).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *