Şoimii Pâncota păstrează fotoliul de lider

Şoimii Pâncota păstrează fotoliul de lider
0 comments, 01/05/2012, by , in Fotbal, Liga4, Ultimele stiri

Peste 500 de spectatori au ţinut să asiste la adevăratul “derby” dintre Şiriana Şiria şi Şoimii Pâncota. Partida s-a ridicat la înălţime, a avut tot ce se cere fotbal de calitate, agresivitate, goluri, eliminări, ambiţii…într-un cuvânt de toate.

Gazdele au început mai energic, blocând perfect toate acţiunile pornite de la poarta lui Irimia. În minutul 13 a venit şi prima mare ocazie a oaspeţilor, Carlos Burian când acesta a trimis balonul pe lângă poarta lui Paşcalău. A venit minutul 17, Rusu trimite o boltă, balonul trece milimetric pe lângă vinclul porţii gazdelor.

Tot în acelaşi minut 17, întreg stadionul a cerut lovitură de pedeapsă, dar arbitrul Mircea Ardelean a considerat că nu e necesară acordarea unui 11 metri, Ruia a rămas cu lovitura şi atât. Nu la fel a reacţionat centralul la acţiunea lui Burian din minutul 29, Crişan a comis un henţ (cartonaş galben) şi penalty pentru Pâncota. A înscris fără probleme Bebe Mitu şi scorul devenea 0-1.

Un incident neplăcut s-a petrecut aproape de pauză, Flavius Pavel şi Tudorel Dragu s-au ciocnit după ce au sărit pentru o minge, Pavel a rămas la pământ cu faţa în jos, dar Iosif Kovacs, maseurul pâncotanilor l-a resuscitat, după ce şi-a dat seama că atacantul îşi înghiţise limba. Dar totul s-a terminat cu bine.

În minutul 43, Bebe Mitu a expediat un şut periculos de la 25 de metri reţinut de portarul Şiriei, acesta reţinând şi lovitura de cap a lui Lung. De cealaltă parte Irimia s-a opus la contraatacul lui Ardelean. Înainte de pauză Petcuţ a rămas fără un om, după ce Crişan a văzut al doilea galben.

În debutul cele de-a doua repriză, Şiria a reuşit egaşlarea. Rada a expediat o centrare perfectă de pe stânga, iar Topai a trimis balonul pe colţul lung a porţii apăratede Irimia, scor 1-1. În minutul 56, Bulzan adduce avantajul oaspeţilor, cu un şut de la aproximativ 12 metri pe colţul lung, 1-2.

Aflaţi în inferioritate numerică şi conduşi şirienii nu s-au lăsat ameninţând de mai multe ori poarta lui Irimia. O fază periculoasă s-a consemnat în minutul 60 la acţiunea lui Ardelean, care s-a văzut singur cu portarul oaspeţilor, dar golul ca şi făcut, a fost respins de căpitanul pâncotan. Irimia s-a opus încă de două ori la execuţiile lui Sebastian şi Cotuna.

Lovitura finală a fost dată de băieţii lui Pavel Piroş, când Gâlcă a driblet tot ce a întâlnit în faţă, învingându-l pentru a treia oară pe Paşcalău, scor final 1-3. Nervii mulţi, spectatori supăraţi, Românu fiind lovit de un spectator gazdă, dar nimic nu a mai putut schimba ceva, astfel Şoimii Pâncota păstrează fotoliul de lider al ligii a 4-a Arad.

Primarul Şiriei, Valentin Bot a trăit la maximă intensitate întreg meciul, iar la final a mai avut totuşi puterea să felicite echipa oaspete, aducând critici aspre la adresa centralului Mircea Ardelean;

 „Am așteptat cu mult drag acest derby local, zonal, cum îi spunem noi, între Șiria și Pîncota. Din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat, arbitrul a distrus un meci în care, cred eu, era echitabil un rezultat de egalitate. Au fost erori grave de arbitraj, eu dacă aș fi în locul celor de la comisie, cel puțin an de zile aș suspenda pentru asemenea fapte. A pierdut jocul, s-a speriat, a fluierat după cum au strigat jucătorii, cei de pe bancă sau din tribună. Dar asta este, mergem mai departe şi vom vedea ce va fi. Urez succes ambelor echipe!”, a declarat  Bot.

De cealaltă parte, vizibil fericit primarul oraşului Pâncota, Iosif Retter s-a rezumat la op declaraţie scurtă;

 

„Mă bucur pentru victorie şi îi felicit pe băieţi. Am avut însă parte de un arbitraj slab”, s-a mulţumit Retter.

Pentru preşedintele Pavel Piroş, meciul cu Şiria rămâne istorie, toate gândurile se îndreaptă spre partida cu Crişul Chişineu Criş;

„S-a terminat un meci cu mult stres, cu mult trac. E o victorie, zic eu, meritată, după evoluţia jocului. Am avut şi acea lovitură de pedeapsă în prima repriză care, din păcate, nu s-a dat. Felicit jucătorii pentru modul în care au abordat această partidă, pentru cum s-au dăruit. Pregătim următoarele meciuri în aşa fel încât la cel direct cu Crişul să ne bucurăm şi mai mult decât la acest derby local cu Şiria!”, a declarat Pavel Piroş

Șiriana: Pașcalău – Bîlc (81Mărușteri), Căta, Dragu (86 C. Roșca), Crișan, Mic (61 S. Popa) – Rada (81 D. Popa), Cotuna, Militaru, Topai – R. Ardelean.

Șoimii: Irimia – Bilan, Romînu, Lung, Ruja (66 Nistor) – Bulzan, Mateiu, Rus (63 Filimon), D. Mitu – Fl. Pavel (82 Gîlcă), C. Burian (70 A. Gligor).

Arbitri: Mircea Ardelean – Emil Cristea, Sebastian Pantea. Observatori: Claudiu Tripa, Teodor Jușcă.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *