Şoc în sportul arădean: AMEFA nu se înscrie în Superliga de polo, este OFICIAL!

Şoc în sportul arădean: AMEFA nu se înscrie în Superliga de polo, este OFICIAL!
0 comments, 30/09/2020, by , in Polo, Ultimele stiri

Noua ediţie a Superligii Naționale de polo pe apă se pune în mişcare de săptămâna viitoare, mai exact de pe 7 octombrie, cu un prim turneu la Focșani. Doar că AMEFA Arad nu se află la start, Federaţia anunțând că șapte echipe sunt înscrise în competiție: CSM Oradea, Crișul Oradea, Steaua București, Politehnica Cluj-Napoca, Rapid București, Dinamo București și Sportul Studențesc. Cu o prezenţă constantă în elită în ultimii 25 de ani, dar şi cu medalii şi prezenţe până şi în cupele europene, AMEFA Arad se vede pusă în imposibilitatea de a mai putea participa, din cauza problemelor financiare. Practic, autorităţile locale au blocat finanţarea proiectelor neranbursabile declarate eligibile la prima sesiune din acest an, Primăria Arad alocând, atunci, 150.000 de lei, bani care nu au mai ajuns niciodată la echipa de polo, pe motiv că Aradul s-ar lupta din greu cu…temutul Covid-19.

Încă un sport „ucis” de autorităţi, iar lista e lungă…

Iar toate astea se întâmplă la un an de când aceleaşi autorităţi inaugurau noul bazin din subcetate, dat în folosinţă probabil doar pentru a se scălda în el liberalii, fanii şi neamurile lor. Reamintim că tot din cauza lipsei sprijinului financiar al autorităţilor, voleibaliștii de la CS ProVolei Arad nu au putut confirma participarea în prima ligă, deşi au reuşit să promoveze în elită după jumătate de secol! Iar exemplele din anii trecuţi, cu echipele de handbal, rugby sau baschet masculin ne fac să credem că în Arad nu se vrea sport de performanţă. De fapt asta ştiam, dar ni s-a mai confirmat o dată. Antrenorul celor de la AMEFA este dezgustat de situaţia actuală:

Cristi Cosma: „Nu se vrea sport în Arad”!

Da, este adevărat că nu putem participa, de fapt nici nu ne-am putut înscrie, deşi Federaţia ne-a aşteptat o vreme. Nu există aşa ceva, să mergem la al doilea turneu şi la primul nu! Este oficial, nu putem participa în această ediţie de campionat. Nici nu ştiu ce să mai zic, pe scurt nu se doreşte sport în Arad, doar aici nu sunt legi şi bani pentru câteva echipe, care fac cinste oraşului. Probabil cu juniorii vom continua pe banii părinţilor, vedem ce posibilităţi avem…”

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *