Snookerul se dezvoltă în Arad

Snookerul se dezvoltă în Arad

În perioada 18-20 mai, „Salon Snooker UTA“ din Arad (situat în Piaţa UTA) va fi gazda etapei a V-a a Campionatului naţional – categoria „Men“, o atracţie pentru pasionaţii acestui sport.

Este al doilea an consecutiv în care Aradul găzduieşte o etapă a acestui sport elegant şi rafinat, „ruda” selectă şi nobilă a biliardului, care prinde rădăcini din ce în ce mai adânci în România.

Anul acesta competiţia va avea şi premii în bani, şi chiar dacă, deocamdată, sumele sunt mici (200-300 de lei), este un atribut unic la etapele de Campionat Naţional, care de regulă au premii doar în puncte. Ceea ce reprezintă o atracţie în plus pentru jucători.

Au confirmat prezenţa la Arad jucători de snooker din oraşe cu „greutate“ în acest sport, cum ar fi Oradea, Baia Mare, Cluj, Bucureşti sau Braşov. Din Arad vor participa sportivi legitimaţi la Federaţia Română de Snooker, printre aceştia aflându-se Iuliu Ciupe Vaida, Răzvan Bulboacă, Gabriel Guttmann sau Cristian Georgescu.

Programul etapei de la Arad este următorul: Miercuri, 16 mai, ora 18.00 – Şedinţa tehnică şi tragerea la sorţi; Sâmbătă, 19 mai, ora 18.00 – Semifinalele; Duminică, 20 mai, ora 11.00 – Finala.

„Semifinalele şi finala sunt evenimente la care dorim să invităm şi publicul iubitor de snooker, intrarea fiind liberă. În acest sens se va amenaja la „Salonul de Snooker UTA“ o mică arenă, cu câteva zeci de locuri, unde sunt aşteptaţi toţi pasionaţii acestui sport plin de stil şi iscusinţă, un adevărat «şah cu bile», în care precizia şi tactica sunt deopotrivă determinante“ a precizat Iuliu Ciupe Vaida, organizator al turneului arădean.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *