Sfidat de CJA, „Trofeul Ilie Năstase” îşi continuă tradiţia

Sfidat de CJA, „Trofeul Ilie Năstase” îşi continuă tradiţia

Turneul internațional de tenis feminin „Trofeul Ilie Năstase” ajunge în acest an la a 14-a ediție. La întrecere vor participa sportive din peste 20 de ţări, iar premiile se vor ridica la 15.000 de dolari.

La prima conferință de presă dedicată evenimentului, Anela Freer recunoaşte că au fost destule semne de întrebare în legătură cu ediția din acest an, dar salvarea a venit tot de la Federația Română de Tenis, care asigură banii de premii, dar şi de la sponsori locali.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre Consiliul Judeţean – care a exclus competiţia din calendar – dar şi despre Centrul Cultural Județean, instituţie aflată în subordinea CJA, care a respins proiectul de finanţare pentru turneu, înaintat de CS Fan Arad, prin Anela Freer.

Nu ne mai miră, însă, nimic când vine vorba despre aplecarea aleşilor locali sau judeţeni pentru sportul de performanţă şi în general pentru competiţiile sportive de anvergură, cu tradiţie, pe cale de dispariţie în Arad!

De remarcat că două din ultimele trei campioane de la ITF Arad participă în aceste zile la calificările de la Wimbledon, ajungând în turul decisiv: slovena Tamara Zidansek – câștigătoare în 2015 -, care a intrat recent în Top 100 WTA, și Gabriela Ruse – campioana de anul trecut -, ce a pătruns în Top 200 WTA.

Turneul internaţional de tenis din acest an va avea loc între 4 și 12 august, la baza Activ din orașul nostru.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *