Se încinge lupta la Banca Feroviară Open

Se încinge lupta la Banca Feroviară Open

Banca Feroviară Open a ajuns deja la finalul rundei a patra. În runda a treia a explodat şi bomba turneului când marele favorit Ferenc Berkes (2658) a riscat prea mult încercând să forțeze victoria într-un final egal și în final a pierdut în fața maestrului internațional timișorean Dan Bogdan (2369). În runda a patra, a venit rândul unui alt mare maestru să piardă, victimă fiind de această dată marele maestru polonez Kacper Piorun (2560), iar invingătorul maestrul internațional muntenegrean Stefan Mijovic. Campionul edițiilor din 2011 si 2012, marele maestru Balog Imre (2520) a lăsat o primă jumătate de punct, remizând cu maestrul internațional Romeo Milu (2372). Șase jucători au până acum maximum de puncte printre care și proaspăta achiziție a clubului Vados, maestrul internațional maghiar Gabor Nagy (2423).

Între runde, au avut loc și câteva evenimente șahiste paralele competiției. Turneul de blitz (3 minute + sec/mutare pentru toată partida) a fost cu omologare FIDE pentru Elo de blitz și a fost câștigat de marele maestru Branko Tadic (Serbia), la egalitate de puncte cu marele maestru Balog Imre. Podiumul a fost completat de campionul național la 14 ani, Mihnea Costachi.

Turneul de Fischer Random (variantă a șahului caracterizată prin ordinea aleatorie a pieselor pe prima linie) a fost câștigat de campionul național la 18 ani, Stefan Tomici, locul doi fiind ocupat de campionul național la 20 ani, Bogdan Deac iar locul trei de maestrul internațional Vladimir Doncea.

În turneele de copii, după patru runde arădenii sunt in top la toate cele trei turnee. La U12, pe primele locuri sunt Andrei Bejan si Eduard Ştreangă (ambii de la Vados) cu câte 3,5 puncte. La U10, conduce Larisa Covrig de la Sigmar Sighetu Marmației cu 4 puncte, urmată de Alexandru Balaban-Voia de la Şah Club Vados cu 3,5 puncte și Rareș Cociș de la Samus Cluj. La U8 s-au jucat 5 runde, iar primul loc e ocupat de Neo Perescu cu 4,5 puncte de la Mediator Giarmata Vii, pe locurile doi și trei situându-se David Nicodin și Rareș Pragai cu câte 4 puncte, ambii de la Şah Club Vados Arad.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *