Se dă startul turneului ITF de la Arad

Se dă startul turneului ITF de la Arad

De mâine se dă startul ediţiei a IX – a a turneului ITF “Ilie Năstase’ la tenis de câmp fete, turneu dotat cu premii în valoare de 10.000 dolari. La baza sportivă “Riviera” vor începe meciurile de calificare, unde surprinzător, s-au înscris 54 de jucătoare, iar începând de marţi, 6 august, încep primele meciuri de pe tabloul principal. Conferinţa de presă ce precede deschiderea turneului a fost condusă de Anela Freer, organizatoarea turneului, Adrian Ţolea, vicepreşedintele CJA şi Albert Apostol, administratorul bazei Riviera, la care  au fost aduse amănunte suplimentare asupra organizării turneului. Astfel Anela Freer ne-a anunţat că s-au distribuit si wild-card-uri, arădeanca Karina Goia fiind una din beneficiare, pentru accederea pe tabloul principal iar cealaltă arădeancă, Rebeca Mitrea, beneficiază de un wild-card pentru tabloul de calificări. La turneu s-au înscris jucătoare din 17 ţări, favorita principala fiind spaniola Arabela Fernandez-Rabener, locul 515 WTA, precedată de românca Raluca Platon (foto), locul 586 WTA.

Albert Apostol ne-a asigurat că terenurile de zgură se prezintă la standardele de înaltă performanţă iar organizarea turneului va fi ireproşabilă şi aşteaptă ca arădenii să vină în număr cât mai mare la meciuri.

Anela Freer a propus ca anul viitor, la a X-a ediţie, administraţia locală să ajute la creşterea valorii turneului până măcar la 25.000 dolari iar Adrian Ţolea a ţinut cont de sugestie precizând că se va lua în discuţie această posibilitate.

La finalul conferinţei am fost anunţaţi că şi în acest an presa va avea propriul turneu de tenis care va avea loc la în ultimele zile ale  turneului ITF.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *