Sâmbătă se dă startul în Liga a II-a! UTA – Vâlcea, pe Motorul

Sâmbătă se dă startul în Liga a II-a! UTA – Vâlcea, pe Motorul
0 comments, 05/08/2016, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Caravana eşalonului secund la fotbal porneşte la drum în plin sezon estival. Liga a II-a are din acest an un nou format, cu o singură serie şi un număr impar de echipe, 21. Se va juca sistem campionat, tur-retur, fără play-off şi play-out, iar la final primele două clasate vor promova direct, pentru ca locul trei să dispute baraj cu locul 12 din Liga 1. Ultimele şase clasate vor retrograda în Liga a III-a. În fiecare etapă, câte o echipă urmează să stea, în runda inaugurală acest rol revenindu-i nou promovatei Luceafărul Oradea.
UTA vrea să debuteze cu dreptul
Startul campionatului o găseşte pe UTA la Arad, în faţa incomodei formaţii din Râmnicu Vâlcea. Până la urmă meciul nu s-a mai amânat, aşa cum îşi doreau alb-roşii, iar confruntarea de pe “Motorul” se anunţă destul de interesantă. Roli Nagy i-a pierdut faţă de stagiunea precedentă pe căpitanul Botiş, care şi-a anunţat retragerea şi Hlistei, transferat la Pandurii, dar în schimb a venit mijlocaşul de bandă Cristian Andor, fost la FC Bihor, Gaz Metan sau FC Braşov. Astfel că UTA are de partea sa omogenitatea şi experienţa unui sezon trecut reuşit, în care a fost la doar un pas de promovarea în Liga 1. Arădenii vin după stagiul de o săptămână din Italia, presărat şi cu trei amicale, dar Nagy speră ca oboseala să nu îşi spună cuvântul, mai ales că echipa ajunge la Arad abia în cursul acestei zile.
Cât rezistă Şoimii Pâncota?!
Dacă UTA e în grafic şi pare a se număra printre echipele cu pretenţii şi în acest sezon, nu acelaşi lucru se poate spune despre Şoimii Pâncota. Înscrisă în campionat pe ultima sută de metri şi la momentul actual fără finanţare, gruparea din Podgorie există doar pe hârtie în Liga a II-a, Pavel Piroş căutând cu disperare soluţii pentru a evita desfiinţarea. Fără echipă şi antrenor, Pâncota riscă să nu se prezinte la meciul de mâine, de pe terenul nou promovatei din Afumaţi, ultimele informaţii fiind că totuşi se va pleca spre judeţul Ilfov cu republicanii lui Leo Pinţa. Soluţie ce pare la prima vedere de avarie, fiind foarte probabil ca Pîncota să nu poată încheia campionatul.
Componenţă inedită, adversare noi
Previziuni sumbre există şi în privinţa altor divizionare secunde, care nu sunt sigure că vor depăşi linia de finish, deşi sunt pregătite de start. În Liga a II-a le regăsim pe Metalul Reşiţa şi Unirea Tărlungeni, care deşi au retrogradat, au fost invitate în competiţie, dar pentru UTA şi Pîncota noutăţile faţă de stagiunea precedentă sunt destule: nou promovatele CS Afumaţi, Juventus Bucureşti, Sepsi Sfântu Gheorghe şi Luceafărul Oradea dar mai ales ASU Politehnica Timişoara, de aşteptat fiind derby-ul vestului, programat în etapa a 16-a, la Arad. De asemenea, confruntările cu Dunărea Călăraşi, recentă cunoştinţă de la barajul de promovare, Dacia Unirea Brăila, Foresta Suceava, CS Baloteşti, ACS Berceni şi Academica Clinceni, echipe ce provin din vechea serie I, sunt alte borne noi pentru trupa arădeană. Meciurile primei etape sunt programate sâmbătă, 6 august, de la ora deja tradiţională a Ligii a II-a, 11.

Liga a II-a, etapa 1:
CS Afumați – Șoimii Pâncota
Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Brașov
Juventus București – CS Mioveni
Olimpia Satu Mare – Metalul Reșița
Dunărea Călărași – Dacia Unirea Brăila
Unirea Tărlungeni – Foresta Suceava
UTA – CSM Râmnicu Vâlcea
ASU Politehnica – Chindia Târgoviște
CS Balotești – ACS Berceni
Academica Clinceni – FCM Baia Mare
Luceafărul Oradea stă.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *