Sah Club Vados – locul 3 la Divizia B

Sah Club Vados – locul 3 la Divizia B

 

 

Ultimele doua săptămâni au avut loc campionatele nationale pe echipe la șah. Echipa clubului Vados a luat parte la Divizia B, seria de Vest de la Satu Mare și a terminat competiția pe un onorant loc III (la egalitate de puncte cu locul II) cu 11 puncte, având 5 victorii, 1 egal și 1 înfrângere. Băieții de la Vados s-au aflat printre protagoniștii întrecerii, fiind în permanență în luptă pentru primele locuri. Echipa a fost compusă din: Marius Chereches (masa 1, căpitanul echipei) 4 puncte din 6 jocuri; Oliver Bucur (cel mai bun rezultat din competiție pe masa a 2-a) cu 5,5p/7j; Silviu Nemes (masa a 3-a) cu 2,5p/4j; Rodel Rujan (cel mai bun rezultat din competiție pe masa a 4-a) cu 4p/4j (!) și juniorul Flavius Alb cu 2p/7j.

Echipa a început turneul cu o victorie cu 3-1 cu Potaissa 2 Turda, cu victorii la mesele 1,2 si 4 pentru Chereches, Bucur si Alb și o infrângere a lui Nemes care a gafat intr-o pozitie mai buna in mare criză de timp.

In runda a 2-a am întâlnit echipa ce avea să fie surpriza competiției, Șah Club Bistrița avându-l ca lider pe Paul Rusan. Deși cu puțin noroc puteam câștiga, am facut meci egal, remize pe primele 2 mese cu Chereches și Bucur, victorie pe masa a 3-a prin Rujan și o înfrângere pe masa juniorului care într-o pozitie echilibrată uită de ceas și pierde la timp.

 Runda a 3-a ne-a scos in fata principala echipă din Satu Mare, Voința Informația Zilei 1, cu Ciprian Muntean pe masa 1 și Costin Petrică pe masa 2. Am câștigat cu 2,5 la 1,5 prin victoriile de la mesele 2 si 3 ale lui Bucur și Rujan si remiza lui Chereches de la masa 1. Afectat de rezultatul din runda precedentă, juniorul Alb Flavius a pierdut din nou.

În runda a 4-a am întâlnit principalii favoriți, echipa CSO Cugir, care de altfel, cu un lot echilibrat cu jucători experimentați avea să și câștige turneul. Pe prima masă Marius Chereches a fost egalat și a remizat prea repede cu Levay Sorin. Dacă înfrângerea juniorului pe masa a 4-a era scontată având în vedere adversarul mai mare în vârstă și mai experimentat, speranța era să întoarcem rezultatul pe mesele 2 si 3. Din păcate Nemes pe masa a 3-a nu a reușit să treacă de rutinatul Suciu Dinu Simi, partida încheindu-se remiză astfel că la masa a 2-a Bucur Oliver a fost nevoit să forțeze victoria într-un final egal și a pierdut. Scor final:1-3

 Nu am avut mult timp să digerăm înfrângerea că runda următoare ne-a scos în față favorita nr. 2 la start, echipa CSM Cluj Napoca cu veteranii Dorel Oltean si Helmer Janos pe primele două mese. Echipa a strâns însă rândurile și a învins clar cu 3-1 cu victorii pe primele 3 mese prin Chereches, Bucur și Rujan și infrangere pe masa juniorului.

 Runda a 6-a a fost un galop de sănătate, echipa înregistrând o victorie zdrobitoare 4-0 cu Clubul de Sah al municipiului Baia Mare 1 în ciuda absentei din echipă a lui Marius Chereches.

 După 6 runde eram pe locurile 2-3 cu 9 puncte la egalitate cu Sah Club Bistrița (egal în meci direct și câte 15,5 puncte de echipă dar cu coeficienții mai buni). Ne trebuia deci o victorie în ultima rundă cel puțin cu același scor cu care ar fi câștigat Bistrița în condițiile în care ei jucau cu o echipă tare, CSM Cluj Napoca iar noi, teoretic cu una mai slab cotată, Unio Satu Mare. Am câștigat cu 2,5-1,5 din nou cu înfrângere pe masa juniorului și o remiză prea usoară a lui Chereches în fața mai slab cotatului Dorel Bumba si cu victorii pe mesele noastre forte in acest turneu, doi și trei, prin Bucur și Nemeș. Din păcate am avut și ghinion pentru că Bistrita a bătut echipa clujeană cu 3-1 în condițiile în care la masa 1 Dorel Oltean (CSM Cluj Napoca) într-o pozitie complet câștigată a pierdut partida pentru ca … i-a sunat telefonul !!! Un telefon care ne-a aruncat pe locul 3 (același număr de puncte dar un total de puncte de echipă cu jumătate de punct mai slab).

Din păcate, celelalte echipe arădene implicate în competiție nu au avut succesul dorit, CSU Arad  terminând pe penultimul loc în div. B si pe ultimul loc cu echipa feminină în Superligă iar CS Ineu terminând și ea Divizia A fără victorie, pe ultimul loc.

Aradul a mai fost reprezentat de Alin Câmpeanu care, în calitate  de arbitru FIDE, a arbitrat partidele din prima ligă.

Să mai consemnăm că noile campioane naționale sunt AEM-LUXTEN Timișoara la masculin și Politehnica Iasi la feminin.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *