S-a stabilit careul de aşi la ITF Arad. Laura Andrei luptă pentru trofeu

S-a stabilit careul de aşi la ITF Arad. Laura Andrei luptă pentru trofeu

Două tenismene din Ungaria, una din Slovacia și una din România s-au calificat în semifinalele ITF Arad, programate pentru sâmbătă după-amiază, pe terenul central al bazei „Activ”. În sferturi, Laura Andrei, favorita publicului, a învins-o pe conaţionala Elena Cadar, scor 6-3, 7-5, Agnes Bukta a câştigat duelul maghiar cu V.Lukas, scor 6-4, 4-6, 6-2, o altă unguroaică, Luca Nagymihaly, în vârstă de doar 18 ani, a furnizat surpriza şi a depăşit-o pe favorita 4, argentineanca J. Estable, scor 7-5, 6-4, iar finalista ediţiei precedente şi a doua favorită la Arad, slovaca Chantal Skamlova, a trecut de italianca F.Arcidiacono, scor 6-4, 7-6.
Semifinalele se joacă azi, de la ora 14:30
Prima semifinală a celei de-a XII-a ediții a turneului internaţional de la Arad, dotat cu premii de 10.000 de dolari, e programată azi, de la ora 14:30 şi le opune pe L.Nagymihaly (18 ani; locul 708 WTA) și C.Skamlova (22 de ani; locul 362 WTA – 8 trofee ITF de simplu, 3 în acest sezon). Va urma apoi semifinala dintre singura româncă rămasă în concurs, Laura Andrei (28 de ani, locul 923 WTA – 7 trofee ITF la simplu, campioană de două ori la dublu, la Arad) și A.Bukta (22 de ani, locul 551 WTA – 5 titluri la simplu, ultimul în urmă cu două săptămâni, la Palic, în Serbia).
Skamlova şi Aksu au câştigat la dublu
Trofeul „Ilie Năstase” și-a desemnat între timp câștigătoarele probei de dublu, Chantal Skamlova (Slovacia) și Ayla Aksu (Turcia), dispunând cu scorul de 6-4, 6-2 de perechea Camelia Hristea/Yasmin Gulman (România/Turcia). Skamlova a cucerit al 23-lea trofeu ITF de dublu, al șaptelea al sezonului, în timp ce pentru Aksu este al 9-lea al carierei și al doilea în acest an. Festivitatea de premiere a fost oficiată de Claudia Boghicevici, vicepreședintele Consiliului Județean Arad și Anela Freer, directorul de turneu.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *