Rugbiştii au fost aproape de surpriză la Iaşi

0 comments, 06/09/2014, by , in Rugby, Ultimele stiri

Ultimul meci al sezonului regulat în Divizia Naţională de rugby, restanţă contând pentru etapa a 12-a, s-a disputat astăzi la Iaşi. Gazdele şi-au apopiat greu victoria de care aveau nevoie pentru a aborda semifinala de campionat de pe primul loc. Fără a juca sub presiune, „studenţii” le-au făcut viaţa grea moldovenilor, fiind aproape de a furniza surpriza. Aradul a condus cu 3-0, dar Poli a întors până la pauză rezultatul, scor 10-9, în partea a doua echilibrul menţinându-se permanent.

Totuşi, gazdele au fost mereu în avantaj, iar în ultimul minut s-au desprins la patru puncte. Pentru CSU Aurel Vlaicu au punctat Maxim, autor a două eseuri şi Puşcaşu, două transformări şi trei lovituri de pedeapsă. „Un meci în care puteam chiar câştiga dacă nu faceam din nou câteva greşeli. Dar jocul a fost în general bun, sunt mulţumit de echipă, păcat că nu am reuşit să învingem”, ne-a declarat Marian Grindei.

În urma acestui rezultat, Poli Iaşi a adunat încă patru puncte în clasament şi a luat „faţa” Bârladului, în vreme ce Aradul încheie sezonul regulat pe locul 6, cu 15 puncte şi un bilanţ de trei victorii şi nouă înfrângeri. CSU Arad a evoluat la Iaşi în formula: Grindei, Bîtia, Floruţ – Rotaru, Ţepurică – Postolachi, Stoica, Maxim – Tiron, Puşcaşu – Baraiac, Nastiuc, Brie, Jedna – Strună. Pe parcurs au mai jucat Lionti şi Pop.

CSU Arad urmează să joace în play-out, pentru locurile 5-7, alături de Bucovina Suceava şi RCM Galaţi. În 13 septembrie, echipa universitară înfruntă acasă Galaţiul, iar o săptămână mai târziu se deplasează în Bucovina. Pentru promovare se vor lupta Poli Iaşi şi CS Năvodari, respectiv RC Bârlad şi Ştiinţa Petroşani, care se vor întâlni săptămâna viitoare în semifinale, pe terenul primelor două clasate.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *