Roşu vrea să promoveze cu UTA: “Acest public o merită”

Roşu vrea să promoveze cu UTA: “Acest public o merită”
0 comments, 11/10/2016, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA Bătrâna Doamnă a susţinut azi o conferinţă de presă, odată cu instalarea lui Laurenţiu Roşu pe banca tehnică. Fostul stelist va debuta, practic, ca antrenor principal la Arad.
”Când se schimbă antrenorul există o retatonare a ierarhiilor, dar aici este dictată de modul cum te raportezi la efort, la munca depusă, jucătorii sunt în fața unui punct important, își vor însuși din pregătirea unui antrenor foarte bun, tânăr și cu mult bun simț, calitate care în România nu e apreciată cum ar trebui să fie. Alături de ei, în continuare fac parte din staff-ul tehnic Cristian Todea, antrenor secund și Dan Țapoș, antrenor cu portarii. Ca și în trecut, vom pune la dispoziție lista cu jucătorii liberi de contract care pot ajunge la noi, iar staff-ul va alege dacă are nevoie de cineva. Le urez baftă, suntem în fața unui moment important. Sunt și ei în fața unei provocări, bun venit!”, a prefațat Codru Grădinariu prezentarea noului antrenor principal al UTA-ei, Laurențiu Roșu, și a preparatorului fizic ”Nacho” Martinez.

”Le mulțumesc celor din conducerea clubului, e prima mea experiență ca antrenor principal. Voi face tot posibilul ca echipa să joace cât mai bine. Obiectivul rămâne promovarea în prima divizie. E important că bugetul e asigurat, e un proiect foarte interesant atât pentru mine cât și pentru public. M-aș bucura să promovăm, acest public o merită. Am văzut meciul cu Juventus, echipa venea după meciul din Cupă, când nu se aștepta nimeni să fie eliminată, la fel și în campionat, la Sf. Gheorghe. I-am simțit pe jucători puțin afectați”, au fost primele cuvinte ale lui Laurențiu Roșu din noua postură.

”Am fost coleg cu Roli Nagy, e un băiat extraordinar, mi-ar face plăcere să mă întâlnesc cu el și să vorbim la o cafea. Cred că vom menține o relație bună ca foști colegi de echipă”, a adăugat fostul mijlocaș.

Primele idei despre UTA

Roșu și Martinez au condus, alături de Todea și Țapoș, antrenamentul de marți dimineață, primul în noua formulă. ”E clar că orice antrenor își propune ceva, ideea mea de joc e să practicăm un fotbal ofensiv, să încercăm să ne creem cât mai multe ocazii și să înscriem cât mai mult. Nu putem să neglijăm nici factorul defensiv și vom lucra să îmbunătățim lucrurile făcute până acum. Încercăm să venim cu idei care să ne ducă pe un drum ascendent. Îmi plac unii jucători, sunt tineri de valoare, cu viitor destul de bun, dacă ei vor fi profesioniști și vor juca din ce în ce mai bine, dacă vom avea șansa să promovăm, va fi un plus pentru ei și pentru oraș. Zilele următoare vom avea discuții cu cei din conducere, important pentru mine a fost că domnii din conducere încearcă să-mi pună la dispoziție tot ce se poate. Într-adevăr, mi-aș dori să mai am încă doi atacanți în lot, pentru că acum sunt doar doi. Ideea mea e să am patru. Nu e așa ușor, lucrurile sunt în mișcare, nu e pauză competițională, vom vedea zilele următoare ce se va întâmpla. E clar că avem nevoie să acoperim unele posturi”, a remarcat antrenorul.

”Îmi place disciplina la echipă, vreau să avem o disciplină bună. Vom avea un regulament intern, care trebuie respectat. Sunt flexibil, înțeleg unele lucruri, dar nu pot să exagerez cu altele. Am fost jucător, îi înțeleg pe cei care sunt acum în lot, încerc să îi ajut ca să dea randamentul cât mai bun. Vrem să facem tot posibilul să aducem echipa în prima divizie din nou, sunt aproape zece ani, iar istoria conține șase campionate și două cupe. Vom munci zi de zi, vom încerca să facem lucrurile cât mai bine să avem rezultate. Vreau ca prin jocul practicat să aducem cât mai mult lumea la stadion, iar pe suporterii înflăcărați să îi motivăm prin rezultate și prin joc”, a subliniat Roșu.
Sursă: uta-arad.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *