România a ratat dramatic sferturile! Victorie mare pentru Dodean

România a ratat dramatic sferturile! Victorie mare pentru Dodean

Reprezentativa feminină de tenis de masă a României a fost extrem de aproape să furnizeze, astăzi, marea surpriză a optimilor de finală din cadrul concursului olimpic de la Rio de Janeiro. Fetele noastre au pierdut dramatic, scor 2-3 la general, în faţa puternicei şi mult mai bine cotatei naţionale a Coreei de Sud, cu trei jucătoare din Top 30 mondial în lot! Confruntarea nu a debutat deloc bine pentru tricolore, conduse cu 1-0 după ce Eliza Samara, campioana europeană en-titre şi a 29-a jucătoare a lumii, nu s-a regăsit în meciul cu numărul 1 al asiaticelor, Jihee Jeon, locul 11 în lume, scor 0-3 la seturi. A venit însă apoi, la masă, arădeanca Daniela Dodean Monteiro, locul 58 mondial, care a făcut un meci excepţional cu una dintre cele mai bune apărătoare ale lumii, Hyowon Suh, a 18-a jucătoare în ierarhia mondială, fost număr 8 al lumii.
Dana Dodean a spulberat a 18-a jucătoare a lumii!
Dodean a etalat un joc foarte solid, degajând multă siguranţă, forehandul fulgerător al jucătoarei de la CSM Arad lăsând-o în multe rânduri fără replică pe adversară. S-a terminat 3-0 la seturi pentru Dodean, care egala situaţia la 1 şi obţinea a doua mare victorie la Rio, după cea din turul doi al probei de simplu, acel superb 4-1 la seturi cu o altă asiatică, Li Qian. Viorel Filimon a optat pentru meciul trei, de dublu, pentru perechea Dodean – Szocs, cele două fiind învinse după un meci foarte disputat, de tandemul Haeun Yang / Jihee Jeon, scor 1-3. Româncele au avut două mingi de set în actul al treilea, dar coreencele s-au mobilizat şi au revenit incredibil, impunându-se greu şi în setul patru, astfel că era 2-1 pentru Coreea de Sud. Puternice mental şi decise să îşi continue drumul spre sferturi, româncele s-au luptat până la capăt pentru calificare. Samara şi-a luat revanşa după înfrângerea din primul meci, impunându-se clar în faţa lui Haeun Yang, locul 26 mondial, 3-1 la seturi, iar decisivul cădea pe umerii mezinei şi spectaculoasei Berni Szocs.
Mezina Berni Szocs a pierdut dramatic în decisiv
Jucătoarea noastră a început excelent disputa, impunându-se dramatic în primul set şi având apoi două mingi de set în actul doi, pe care l-a cedat la mare luptă, ratând un preţios 2-0. Actul trei a fost la fel de strâns şi dramatic, Szocs salvând două mingi de set, coreeanca fructificând însă a treia minge şi ducând meciul la 2-1 la seturi pentru ea. Berni a revenit însă în setul patru, câştigându-l nu fără emoţii, după ce l-a controlat clar, conducând cu 5-1 şi 9-6, pentru ca în setul decisiv experienţa asiaticei să îşi spună cuvântul. Coreea de Sud s-a impus după mai bine de 3 ore pasionante cu 3-2 la general, iar româncele ies cu fruntea sus din competiţia pe echipe. Pe de altă parte, rămâne însă regretul ratării calificării în sferturi, ce ne apropia mult de un loc în primele cinci, râvnit de tricolore.
România – Coreea de Sud 2-3
Meci 1: Elizabeta Samara – Jihee Jeon 0-3 (6-11, 7-11, 7-11)
Meci 2: Daniela Dodean Monteiro – Hyowon Suh 3-0 (11-6, 11-9, 11-9)
Meci 3: Daniela Dodean Monteiro / Bernadette Szocs – Haeun Yang / Jihee Jeon 1-3 (10-12, 11-9, 11-13, 8-11)
Meci 4: Elizabeta Samara – Haeun Yang 3-1 (11-8, 7-11, 12-10, 11-9)
Meci 5: Bernadette Szocs – Hyowon Suh 2-3 (13-11, 12-14, 10-12, 11-9, 7-11).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *