Premiere a luat bronzul la Supercupa României de minifotbal! Arădenii au şanse să joace în cupele europene

Premiere a luat bronzul la Supercupa României de minifotbal! Arădenii au şanse să joace în cupele europene

Prima competiție majoră de minifotbal post-pandemică s-a încheiat astăzi, cu o formație arădeană pe podium. Premiere a câștigat finala mică a Supercupei de la Oradea și are șanse să acceadă într-o cupă europeană la toamnă! Pentru asta ar trebui ca una dintre finaliste, Nova Vita Târgu Mureș și Glissando Timișoara, echipe profesioniste de minifotbal să ajungă pe unul dintre primele două locuri la finala pe țară, de la Râmnicu Vâlcea. Finala pentru bronz a fost a patra partidă pe care formaţia lui Radu Anca a câștigat-o la penalty-uri, după cele două grupe și sfertul de finală cu alţi arădeni, de la Luciano. După 3-3 în timpul regulamentar cu Real Yry Team Iași, marcatori Pirtea, Burlă și Ciornei, loteria penalty-urilor a fost decisă de reușitele lui Copil, Suslak și Burlă, moldovenii trimiţând o dată mingea în bară. S-a terminat 6-5 și cei de la Premiere sunt medaliații cu bronz ai turneului de la Baza Tineretului din Oradea. Din lotul medaliat cu bronz al Aradului fac parte: Ovidiu Pașcalău, Sergiu Pistol, Mirel Arsene, Alin Pavel, Norbert Varga, Dumitru Copil, George Pirtea, Alexandru Vasilca, Alin Ciornei, Iosif Gherghel, Andrei Topai, Adrian Suslak, Bogdan Burlă și Alin Gligor. Delegatul echipei este Ovidiu Dragoș, asistent medical Stelian Tetulea, director tehnic Paul Barta, iar președintele celor de la FC Premiere este Flavius Măduța. Supercupa a fost câștigată la penalty-uri de Nova Vita Târgu Mureș, care s-a impus în faţa timişorenilor de la Glissando.

Premiere a câştigat la lovituri de departajare duelul arădean cu Luciano

Trofeul a fost înmânat campionilor de Mihăiță Neșu, fostul fotbalist al Stelei, imobilizat de câțiva ani într-un scaun după o accidentare gravă la coloană. Cealaltă echipă arădeană prezentă la Supercupa de la Oradea, AC Luciano, s-a oprit în sferturile de finală, dar și-a câștigat și ea dreptul, alături de Premiere, să participe la finala naţională de la începutul lui iulie, de la Râmnicu Vâlcea. În sferturile Supercupei, în duelul arădean dintre Premiere şi Luciano, scorul a fost 0-0 după timpul regulamentar şi 3-2 la capătul loviturilor de departajare. Au înscris Pavel, Suslak și  Burlă, respectiv S.Popa și Vasiu. Sebastian Huțan, Adrian Piț, Iosif Iovu, Andrei Vasinc, Bruno Vasiu, Florin Istrate, Manu Pantea, Sergiu Popa și Renato Ardelean a fost formula celor de la Luciano.  În semifinale, Premiere a cedat cu 5-2 în faţa viitoarei câştigătoare a Supercupei, Nova Vita Târgu Mureş, goluri arădene semnate de Pirtea şi Burlă.

Cele două fruntaşe arădene merg la finala naţională din iulie

Premiere a câștigat trei meciuri la loviturile de departajare, iar ieri a învins cu 6-1 pe Boltă Alba Iulia, pentru biletele din optimi. Aseară a fost 2-2 cu Pro Fotbal Sibiu, iar la penalty-uri a câștigat cu 6-5. AC Luciano s-a calificat tot după loviturile de departajare în meciul cu cei de la Chedra Tax Ploiești, după timpul regulamentar a fost 1-1. Luciano a câștigat toate jocurile în urma loviturilor de departajare până în faza sferturilor. Aşadar, echipele arădene şi-au atins obiectivul la Supercupa de la Oradea, iar Aradul se poate mândri şi cu o medalie de bronz care dă speranţe chiar la participarea în Europa!

(foto: Federația Română de Minifotbal, facebook)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *