Pregătiri pentru festivalul de şah al Aradului

Pregătiri pentru festivalul de şah al Aradului

Festivalul de șah al Aradului, ajuns la ediția a VII-a, va avea loc între 4 şi 10 august la Sala Polivalentă din Arad. Cunoscut tradițional ca Arad Open, turneul devine în acest an Banca Feroviară Open și se anunță a fi din nou unul din cele mai mari evenimente de șah ale anului în România. Timp de o săptămână, vom asista la un adevărat festival al sportului minții, pe lângă turneul principal și cele trei turnee de copii (U8, U10 şi U12) vor fi multe alte evenimente paralele: demonstrații și simultane, turnee de blitz, blitz perechi, klotz, Fischer Random.

Participanţi din 15 ţări

La openul principal s-au înscris deja aproape 200 de jucători din 15 țări, între care și 10 mari maeștri, trei din aceștia având elo peste 2600, ceea ce face ca ediția din acest an să fie cea mai puternică valoric dintre toate edițiile de până acum. Fondul de premiere a crescut și în acest an, existând numeroase premii pentru jucătorii amatori, chiar și pentru cei neclasificați. Toate detaliile despre taxe si premii le găsiţi pe pagina de internet oficială a concursului, www.aradopen.com.

Turnee pentru micii şahişti

Competiţiile celor mici vor avea loc între 5 si 10 august în aceeași locație și se desfășoară sub forma a trei turnee open pentru copiii sub 8 ani (născuţi după 1 ianuarie 2006), sub 10 ani (născuţi după 1 ianuarie 2004) şi sub 12 ani (născuţi după 1 ianuarie 2002). Dacă turneul principal este omologat de Federaţia Internaţională de Şah (FIDE) şi conteaza pentru calculul Elo, turneele de copii vor fi şi ele omologate de Federaţia Română de Şah, putându-se astfel câştiga categorii sportive si puncte CIV.

Premii atractive

La festival poate să participe orice iubitor al şahului, iar jucătorii nelegitimaţi se vor putea legitima la unul din cluburile arădene pâna în chiar ziua începerii concursului. Festivalul de şah nu putea avea loc fără sprijinul principalilor parteneri: Primăria Arad, Consiliul Judeţean Arad, Banca Feroviară, Astra Vagoane Călători, Universitatea Aurel Vlaicu.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *