Pragmatica UTA: victorie italiană cu Luceafărul, scor 1-0

Pragmatica UTA: victorie italiană cu Luceafărul, scor 1-0
0 comments, 20/09/2016, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA Bătrâna Doamnă a obţinut, astăzi, o victorie preţioasă la Sînmartin, în primul meci al etapei a opta din Liga a II-a. Alb-roşii s-au impus la limită, scor 1-0, în faţa celor de la Luceafărul Oradea, la capătul unui meci echilibrat, cu faze de poartă numărate pe degetele unei mâini şi cu o echipă arădeană pragmatică, ce a ştiut să speculeze una din puţinele erori din apărarea bihoreană. Prima parte a confruntării a fost modestă de ambele părţi, cu un joc încâlcit şi fără consistenţă, gazdele având iniţiativa ceva mai mult. Practic, după 45 de minute nu am putut consemna nici o ocazie clară la cele două porţi, jucându-se mai mult între careuri, cu foarte multe greşeli de execuţie. Mitanul secund a început mult mai bine şi Luceafărul putea deschide scorul la doar două minute de la reluare, atunci când Păcurar a şutat puţin alături din şapte metri. La prima apariţie periculoasă în faţa buturilor adverse, UTA a marcat în minutul 57, la o fază ce nu anunţa mare lucru: David a executat un aut lung în careu, Andor a reluat pe spate, cu capul, iar Adrian Petre, pe fază, i-a luat faţa unui fundaş advers şi a înscris din şase metri, la colţul scurt.
Gol de trei puncte pentru Petre
Conturile puteau fi încheiate în minutul 70, dar Copil, singur la marginea careului, l-a luat la ţintă pe Pap, care a scos miraculos în corner. La fel ca şi sub Tîmpa, UTA a tremurat pe final, gazdele având două bune şanse de a egala. Mai întâi, în minutul 83, pe un contraatac, Balla – fără marcaj – a şutat de la marginea careului puţin alături, pentru ca peste alte trei minute acelaşi jucător al gazdelor să şuteze de la 20 de metri pe lângă poartă. În prelungiri, Curtuiuş a irosit cu seninătate o şansă rarisimă, şutând prea slab pe lângă Pap şi permiţându-i lui Ilie să respingă mingea din faţa liniei porţii. S-a terminat 1-0 pentru UTA, la capătul unui joc cel mult mediocru, în care scopul a scuzat mijloacele.
Rămân în plutonul fruntaş
Dacă prestaţia arădenilor nu a fost una foarte reuşită, rezultatul rămâne pe hârtie iar cele trei puncte propulsează UTA, înaintea disputării celorlaltor meciuri ale etapei, pe locul doi în clasament. Sâmbătă, formaţia pregătită de Roli Nagy primeşte vizita celor de la CS Afumaţi. UTA BD a evoluat la Sînmartin în formula: Miron – David, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă (76 Covaci), Chindriş, Tănase, Andor (60 Copil) – Ad.Petre (88 Jorza), Curtuiuş.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *