Poloiştii au terminat pe cinci la Oradea

0 comments, 21/09/2013, by , in Polo, Ultimele stiri

Poloiştii arădeni au încheiat cu bine primul turneu al Superligii Naţionale de polo, desfăşurat în această săptămână la Oradea. După jocul bun prestat în meciul pierdut cu Dinamo, 6-11 şi victoriile preţioase cu Rapid, 10-7 şi cu Crişul Oradea, 13-11, elevii lui Cristian Cosma au repurtat în ultimele patru meciuri de pe Criş încă un succes şi trei înfrângeri. AMEFA şi-a trecut în cont a treia victorie în faţa celor de la Poli Cluj, scor 11-8 (4-1, 3-3, 3-1, 1-3), cu Vancsik 3, Băltean 3, Furj 2, Laza 2 şi Szabadai pe post de marcatori.

Meciuri bune cu Dinamo şi Sportul

În cel mai aşteptat meci, arădenii au jucat destul de bine cu Sportul Studenţesc, marea revelaţie a începutului de sezon. AMEFA s-a înclinat cu 8-12 (3-5, 2-3, 2-0, 1-4), dar jocul a fost echilibrat în reprizele doi şi trei, când echipa pregătită de Cristi Cosma a lăsat impresia că poate reveni în meci. Finalul le-a aparţinut însă studenţilor, care s-au impus meritat, la patru goluri diferenţă. Vancsik 2, Grama 2, Băltean, Furj, Gergelyfi şi Laza au marcat pentru AMEFA, în timp ce Sportul a punctat prin Oanţă 6, Delas 4, Markoci şi Stan.

Victorii preţioase, cu Rapid, Crişul şi Poli Cluj

Aşa cum era de anticipat, arădenii nu au emis pretenţii în faţa campioanei en-titre, CSM Digi Oradea, 4-20 (1-5, 3-3, 0-8, 0-4), cu Vancsik 2, Furj şi Laza marcatori şi astăzi, în faţa celor de la Steaua, 7-18, Furj 3, Vancsik 2 şi Grama 2 trecându-şi numele pe lista marcatorilor. AMEFA încheie primul turneu al Superligii Naţionale cu un bilanţ de trei victorii şi patru înfrângeri, clasându-se pe un onorabil loc cinci. Cristian Cosma a folosit la Oradea următorul lot: Săcui, Vancsik, Băltean, Furj, Fericean, Gergelyfi, Hodăgeu, Grama, Laza, Szabadai, Marinescu, Sofroniciu şi Fînaţă, ultimii trei debutanţi la nivel de seniori.

Cosma: “Am câştigat meciurile care erau de câştigat”

Golgeterul Aradului după primul turneu este Vancsik, autor a 18 goluri. “A fost destul de ok, nici foarte bine, nici foarte rău. Important este că am câştigat meciurile care erau de câştigat, nu chiar cum am fi vrut, adică ceva mai clar, dar până la urmă a ieşit bine. De asemenea, am făcut jocuri bune cu Dinamo şi Sportul, mă pot declara cât de cât mulţumit. Mai ales în condiţiile actuale, cu lotul şi mai slăbit faţă de sezonul trecut, dar şi cu trei debutanţi în Superligă”, ne-a declarat Cristian Cosma.

Sportul – surpriza debutului de sezon

Performera debutului de sezon este Sportul Studenţesc, care a trecut cu 6-5 de Steaua şi cu 11-10 de Dinamo! Astfel, trupa din Regie va juca duminică de la ora 11 (direct Digi Sport 2), finala Cupei României, împotriva singurei echipe neînvinse după primul turneu, CSM Digi Oradea. Într-un alt meci interesant, Steaua a câştigat cu 12-11 derby-ul bucureştean cu Dinamo, cele două clasându-se pe trei, respectiv patru. Turneul al doilea al Superligii este programat la mijlocul lunii octombrie, în capitală.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *