Continuă pasa neagră pentru ICIM. La Arad a câştigat şi Iaşul!

Continuă pasa neagră pentru ICIM. La Arad a câştigat şi Iaşul!
0 comments, 20/10/2016, by , in Baschet, Ultimele stiri

Dacă nici acum, atunci când?! Aşa şi-au spus probabil tot mai puţinii suporteri ai ICIM-ului, după ruşinoasa înfrângere de aseară a favoritelor. Aradul traversează unul din cele mai slabe începuturi de sezon din istoria clubului, iar culmea e că nu junioarele reuşesc “performanţa” de a pierde pe linie în primele patru etape ale campionatului, ci în mare parte straniere bine cotate de conducerea clubului. Şi când ne uităm la adversare, precum Galaţiul, Braşovul sau mai nou, Poli Iaşi, altădată doar partenere de antrenament, ne dăm seama unde a ajuns baschetul feminin arădean. E clar că mai rău nu prea se poate. După trei etape în care au pierdut la limită, “galben-albastrele” le dădeau motive fanilor să creadă într-o victorie, mai ales că la Arad venea o altă codaşă a clasamentului, şi ea fără victorie. Poli Iaşi s-a dovedit însă o mare surpriză, iar americancele echipei din Moldova, cu Galdeiro în rol de MVP, au dat lovitura într-o Polivalentă tot mai goală şi friguroasă, care reflectă parcă de minune situaţia sportului arădean.
Mai rău nu se poate…
Totuşi, debutul de meci nu anunţa probleme, ICIM având un prim sfert bun, pe care Hadzovic – anunţată indisponibilă, dar până la urmă pe teren – şi colegele sale l-au terminat în avantaj confortabil, 22-12. De aici însă nimic nu a mai funcţionat, iar arădencele le-au permis oaspetelor să revină spectaculos în joc. Doar cu Stroman în zi decentă şi cu sârboaica Karakasevic accidentată pe parcurs, ICIM a condus cu un punct la pauza mare, echilibrul păstrându-se enervant şi în sfertul trei. Ultimele zece minute aveau însă să fie la discreţia Politehnicii, jucătoarele din Iaşi excelând la aruncările de la distanţă.
Sâmbătă, pe terenul campioanei
Stacey Nolan nu a găsit nici de această dată antidotul, americanul şi consilierul Dan Moraru având partea lor de vină la perioada cu adevărat neagră a ICIM-ului, mai ales că vorbim de un lot cel puţin decent, cu cinci straniere şi 2-3 românce cu experienţă. Cu nicio victorie după patru etape, echipa arădeană e pe opt în clasament, singurele două echipe de sub ea, Alexandria şi Sirius, având însă un meci mai puţin disputat! Şi cum necazul nu vine niciodată singur, sâmbătă urmează deplasarea pe terenul campioanei en-titre, Sepsi Sfântu Gheorghe.
ICIM Arad – Politehnica Iaşi 63-71
(22-12, 12-21, 16-16, 13-22)
Arad: Stroman 17 puncte, Moraru 10 (3×3), Hadzovic 9 (1×3), McGuire 8 (2×3), Pasic 7, Nagy 6, Karakasevic 5 (1×3). Au mai jucat: Demeter, Mercea.
Iași: Galdeira 26 puncte (5×3), Adams 13 (1×3), Mosley 12 (1×3), Aursulesei 8 (2×3), Johnson 7 (1×3), Dănălache 3 (1×3), Simmons 2. A mai jucat: Măgurean.
Foto: baschetarad.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *