Ovidiu Haţegan va arbitra meciul Italia – Irlanda, la Euro 2016

Ovidiu Haţegan va arbitra meciul Italia – Irlanda, la Euro 2016
0 comments, 20/06/2016, by , in Fotbal, Ultimele stiri

Românul Ovidiu Hațegan va arbitra meciul Italia – Irlanda, din Grupa E a EURO 2016, care se va desfășura miercuri, de la ora 22:00, la Lille.

Hațegan va fi ajutat de arbitrii asistenți Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe și de arbitrii asistenți adiționali Alexandru Tudor și Sebastian Colțescu. Arbitru de rezervă va fi grecul Tasos Sidiropoulos, iar arbitru asistent de rezervă, compatriotul acestuia, Damianos Efthimiadis.

Până acum, la turneul final din Franţa, Ovidiu Haţegan a mai arbitrat partida Polonia – Irlanda de Nord, 1-0, din Grupa C.

Hațegan este primul central român prezent la un turneu final după o pauză de 28 de ani. Timișoreanul Ioan Igna a condus meciuri la EURO 1988, iar în urmă cu 16 ani, la EURO 2000, se consemna ultima prezență a arbitrajului românesc la un turneu final, tușierul timișorean Nicolae Grigorescu.

În vârstă de 35 de ani şi arbitru FIFA din 2008, Ovidiu Haţegan, care a debutat în Liga I în 2006, a fost promovat la 21 iulie în categoria Elite, prima grupă valorică a arbitrajului european. România are astfel pentru prima dată de la inaugurarea noului sistem de clasificare a arbitrilor un reprezentant în cea mai importantă categorie a UEFA.
Sursă: digisport.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *