Ovidiu Haţegan nu mai poate arbitra în Champions League

Ovidiu Haţegan nu mai poate arbitra în Champions League
0 comments, 17/02/2019, by , in Fotbal, Ultimele stiri

Ovidiu Hațegan (38 de ani), cel mai bine cotat arbitru român al momentului a fost delegat joi, la un meci din ”16”-imile Europa League, Celtic – Valencia 0-2. Multă lume se aștepta însă ca Hațegan să fie trimis la un meci de UEFA Champions League, mai ales că a avut până acum o prestaţie apreciată.

Numai că mai marii de la UEFA au luat o decizie care-i afectează și pe ”fluierașii” români. Pentru că în cea mai importantă competiție europeană intercluburi s-a introdus sistemul VAR, cei de la UEFA au hotărât ca de acum înainte, adică din faza optimilor, să fie delegați numai arbitri care provin din campionate ce au aplicat deja la această nouă metodă.

Hațegan a avut parte de două super-partide, în două etape consecutive din UCL, e vorba despre FC Barcelona – Inter 2-0, disputat la 24 octombrie 2018 și de Juventus – Manchester United 1-2, disputat la 7 noiembrie 2018.

În afara lui Hațegan și Istvan Kovacs va avea de suferit. El a prins, până acum în actuala ediție a UCL, doar un meci, cel dintre Valencia și Young Boys Berna, scor 3-1, disputat pe data de 7 noiembrie 2018.

Champions League va deveni o competiție interzisă de la anul, pentru că UEFA a decis ca din sezonul 2019-2020 VAR-ul să fie introdus din faza grupelor. În schimb, în Europa League, tehnologia nouă va fi implementată din sezonul următor 2020-2021.

În acest moment, tehnologia VAR e utilizată acum în Spania, Italia, Franța, Germania și Anglia, dacă ne raportăm la competițiile care contează. Desigur, britanicii îl folosesc momentam doar în Cupa Angliei, dar din sezonul viitor va fi implementat și în Premier League.

Visa la o finală arbitrată în Liga Campionilor

Ovidiu Haţegan a avut o toamnă plină în UEFA CHampions League. I-a arbitrat pe Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, dar îşi doreşte mai mult.

Arădeanul de 38 de ani speră ca într-o zi să conducă la centru finala UCL. Ultimul român care a făcut-o a fost Ion Crăciunescu, în 1995, când a arbitrat duelul dintre Ajax Amsterdam şi AC Milan.

CSKA Moscova – Real Madrid 1-0, FC Barcelona – Inter Milano 2-0, Juventus – Manchester United 1-2 şi FC Porto – Schalke 3-1 sunt meciurile pe care Haţegan le-a arbitrat în grupele UEFA Champions League.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *