Obiceiuri financiare care te fac să pari imatur

Obiceiuri financiare care te fac să pari imatur

Copilăria este o etapă extraordinar de frumoasă din viață și oricât de mult încerci să o retrăiești nu vei reușit niciodată, deoarece aceasta se termină la un moment dat. Din acest motiv, după ce depășești o anumită vârstă și se înmulțesc responsabilitățile, nu te mai poți întoarce la perioada în care toată lumea îți făcea plac. Trebuie să îmbrățișezi noua etapă a vieții și astfel vei găsi noi plăceri. În plus, atunci când nu te ridici la nivelul așteptărilor riști să iei decizii care te vor încurca pe termen lung. Spre exemplu, ar trebui să îți consolidezi creditul (samla lån) după 20 de ani nu să arunci banii pe parcuri de distracții. Iată ce obiceiuri te fac să pari imatur.

Cheltuielile extravagante și cumpărăturile impulsive te fac să pari imatur financiar. Dacă obișnuiești să îți cheltui tot bugetul încercând să ții pasul cu prietenii tăi, crezând că este o competiție în cine are lucruri mai multe și mai noi, atunci ai o problemă serioasă. Trebuie să te gândești la securitatea ta financiară nu cum să cumperi mai multe jucării. Cheltuielile necalculate merg mână în mână cu cele impulsive. Acest comportament este acceptabil dacă ești un copil înconjurat de bomboane. Însă, dacă ești adult care au un venit limitat și ai responsabilități financiare, atunci ar trebui să îți planifici cheltuielile.

Neplătirea facturilor la timp este o alt element al imaturității financiare. Dacă nu îți plătești facturile la timp pentru că cheltui banii pe tot felul de lucruri care nu îți sunt necesare, îți creezi foarte multe probleme financiare. Restanțele care se dună de la factură la factură, te împiedică să îți menții stilul de viață dacă vrei să le plătești. Mai rău, acestea duc la închiderea serviciilor. Imaginează-ți cum ai trăi fără curent sau apă caldă. Plătirea facturilor este o responsabilitate pe care trebuie să o iei în serios.

De asemenea, împrumutarea excesivă și neplata ratelor la timp sunt probleme care te afectează pe termen lung. Dacă te-ai împrumutat pentru a merge în vacanța pe care ți-o doreai de mult timp sau pentru a-ți repara mașina, nu este nicio problemă. Însă, dacă ai luat un credit pentru a cumpăra ultima generație de telefon, ar trebui să îți reevaluezi modul de achiziționare al lucrurilor. Iar neplata la timp a ratelor este o altă problemă de pe urma căreia vei avea de suferit pe termen lung, chiar și atunci când decizi să iei viața în piept. Dacă intri în biroul de credite atunci o perioadă nu vei putea face investiții mari. Dacă recuperatorii au început să îți sune la ușă, atunci te poți aștepta oricând să fii executat silit și să ți se pună proprire pe salariu, ceea ce înseamnă că vei primi mai puțini bani lunar.

Nici împrumutatul de la părinți nu este un semn de maturitate financiară. Trebuie să înveți să economisești pentru a te pregăti pentru situațiile neprevăzute. Iar dacă nu ai bani puși deoparte și ești într-o astfel de situație poți găsi un împrumut la https://www.lan247.se/ care nu îți va pune presiune pe relațiile cu părinții sau prietenii. Dacă înveți să îți modifici comportamentul imatur din punct de vedere financiar, vei avea de câștigat pe termen lung.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *