Update: O sportivă arădeană, medaliată la Special Olympics

Update: O sportivă arădeană, medaliată la Special Olympics

În perioada 14-25 martie, 15 sportivi cu dizabilităţi intelectuale reprezintă România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume programat în acest an. Competiţia reuneşte la start 2700 de sportivi. Românii concurează la patru sporturi: schi alpin, schi fond, patinaj artistic şi snowshoeing.
Singura arădeancă din lotul tricolor, Mara Oprea (14 ani), a fost foarte aproape de a urca pe podiumul olimpic, clasându-se pe locul 4 în proba de mers/alergare pe zăpadă.
În aceeaşi probă, Alexandru Marinescu şi Theodor Bucur au cucerit medaliile de aur, Maria Moşoiu, argintul, iar Oana Negrea medalia de bronz.
La competiţiile de schi alpin, şase sportivi români cu dizabilităţi intelectuale au fost premiaţi: Viorel Tătaru şi Codruţ Moldoveanu, argint, Nicoleta Stan şi Denisa Iliescu, bronz. De asemenea, sportivii Andrei Cupşa şi Florin Ilie au ocupat locul 4, respectiv locul 5 în proba de slalom uriaş.

UPDATE: Mara Oprea (14 ani) a reuşit să cucerească o medalie de bronz la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics ce se desfăşoară în Austria. Mara a urcat pe podium în proba de snowshoeing, după ce a ocupat locul 4 în proba de mers/alergare pe zăpadă.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *