Noul căpitan al UTA-ei speră la un sezon reuşit

Noul căpitan al UTA-ei speră la un sezon reuşit
0 comments, 02/08/2016, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Timp de trei ani, banderola de căpitan al UTA-ei a stat pe brațul lui Sorin Botiș. ”Sore” s-a retras, în această vară, de pe gazon, iar rolul de lider din teren al roș-albilor îi revine, de-acum, lui Alin Gligor. Experimentatul apărător a devenit și decanul de vârstă al lotului (împlinește 33 de ani în noiembrie), iar în cantonamentul italian împarte camera de hotel tocmai cu mezinul Amir Jorza (17 ani împliniți la început de iulie). Căpitanul a vorbit, pentru www.uta-arad.ro, despre perioada de pregătire și despre așteptările pe care UTA le are în noul sezon.

– Alin, cum e să fii căpitan la UTA?

– Pentru mine este o onoare. Am mai fost, știu cum e, știu ce așteptări au suporterii de la echipă. Mai ales că fiind arădean, am crescut de mic cu UTA, cu generația lui Mitu, Grad, Stupar… UTA a fost tot timpul echipa mea de suflet.

– Ne aflăm la jumătatea celui de al doilea cantonament.

– Venim după un cantonament destul de lung în Austria, acum suntem în Italia pentru o săptămână, este un lucru benefic, un stagiu de pregătire util, cu amicale. Acum să vedem și componența seriei, când jucăm. Încă nu se știe dacă jucăm sâmbătă sau nu. Este o nebuloasă și noi chiar nu ne așteptam până în acest moment să nu știm cu cine jucăm.

– Cel mai așteptat meci de pregătire a fost, cu siguranță, cel cu Spezia Calcio. Ce spui?

– A fost un meci bun, cu un adversar care a venit și el după trei săptămâni de cantonament. Nu cred că au forțat ei așa de mult. Dar să nu uităm că vin din Serie B, o ligă, probabil, mai bună decât liga noastră întâi. I-am simțit destul de buni din teren, e normal, dar per ansamblu am făcut și noi un meci bun. Doar că în amicale nu poți să îți dai seama 100% de jocul echipei sau de valoarea jucătorilor adverși. Cel mai important e ce vom face în meciurile oficiale.

– Cum vezi UTA în sezonul care urmează?

– Pentru noi orice loc 3, sau mai jos, este considerat un eșec de către cei din exterior. Având un lot cu foarte mulți tineri, alături de alți jucători cu experiență, sper să facem un sezon reușit. Ne dorim să depășim performanța din sezonul precedent, dar trebuie să luăm fiecare meci în parte și să scoatem maxim din fiecare partidă. Pentru mine e valabil proverbul “Pași mărunți și viață lungă.”
Sursă: uta-arad.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *