Noua sală de gimnastică a Aradului va purta numele marii campioane Emilia Eberle

Noua sală de gimnastică a Aradului va purta numele marii campioane Emilia Eberle

Fosta stea a gimnasticii mondiale, arădeanca Emilia Eberle, rămâne la loc de cinste pentru conducerea Clubului Sportiv Municipal, care i-a propus fostei mari sportive a României ca noua sală de gimnastică a Aradului, dată recent în administrarea clubului, să îi poarte numele. „Intenţionăm să inaugurăm oficial sala cu ocazia unui eveniment în cadrul căruia să fie prezente la Arad cât mai multe personalităţi din lumea sportului şi în special a gimnasticii. La începutul lunii mai va reveni în Arad şi cea mai mare gimnastă pe care a avut-o Aradul, Emilia Eberle, căreia i-am propus ca noua sală să îi poarte numele. S-a bucurat foarte mult şi s-a declarat onorată de această propunere”, spune directorul CSM Arad, Vasile Păltineanu.

Eberle: „Cea mai are cinste şi onoare din viaţa mea!”

Mai jos vă prezentăm răspunsul fostei mari glorii a gimnasticii artistice româneşti, cu privire la propunerea clubului mamă, CSM Arad, de care a afirmat că nu va uita niciodată şi că îl va vizita la fiecare revenire acasă: „Nu îmi găsesc cuvinte să-mi exprim bucuria şi surpriza aceasta. Este cea mai mare cinste şi onoare din viaţa mea. Vă mulţumesc tuturor pentru tot ce faceţi pentru mine şi familia mea. Pe această cale, voi fi legată de oraşul meu iubit pentru totdeauna. Sigur că spun DA pentru această ofertă. Încă o dată, mii de mulţumiri! Cu drag, Trudi”. Emilia Eberle, născută la Arad în 4 martie 1964, este dublu medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980 şi câştigătoare a multiple medalii la Campionate Europene şi Mondiale.

Dublă medaliată cu argint la Jocurile Olimpice

Actualmente este antrenoare de gimnastică la clubul Pozsar’s Gymnastics Academy din Sacramento, aparţinând lui Geza Pozsar, fost coregraf al echipei de gimnastică artistică a României. Fosta mare gimnastă a mai revenit la Arad în dese rânduri, soţul fiind un mare judoka maghiar, participant la Campionate Mondiale şi Europene, în timp ce băiatul lor practică fotbalul. Conducerea Clubului Sportiv Municipal a primit-o de fiecare dată cum se cuvine, ca pe o mare campioană, Eberle primind cartea ce marca 35 de ani de activitate a clubului, dar şi o Diplomă de Excelenţă din partea Universităţii de Vest Vasile Goldiş.

 

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *