Nicoleta Dascălu este campioana surpriză la ITF Arad

Nicoleta Dascălu este campioana surpriză la ITF Arad

Finala probei de simplu a turneului internaţional de tenis ITF de la Arad, dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari, a revenit piteştencei Nicoletei Dascălu (favorită 6, locul 606 WTA), care a trecut, astăzi, pe terenul central al bazei Activ Club, de cealaltă piteşteancă, Diana Buzean (26 ani, favorită 4, 544 WTA), fostă campioană aici în 2011. Dascălu s-a impus în două seturi identice, scor 6-3, 6-3, la capătul unui meci în care adversara sa nu s-a regăsit la serviciu. Buzean a încercat să revină în joc în setul doi, egalând de la 3-0, dar Dascălu a fost în zi mare, încheind triumfătoare un turneu în care jocul ei a crescut de la meci la meci.

Diana Buzean, campioană la dublu

Este primul turneu ITF cucerit la simplu de jucătoarea în vârstă de 18 ani, care se află doar la a doua finală din carieră, în vreme ce Buzean nu are prea multe motive de regret, atâta timp cât are în palmares nouă astfel de trofee. Diana a reuşit de altfel un turneu bun la Arad, ea câştigând alături de Irina Bara proba de dublu. După finala de astăzi, desfăşurată pe o căldură sufocantă, a avut loc şi festivitatea coordonată de supervisorul Mihaela Testiban, premierea finalistelor fiind făcută de Anela Freer, director al turneului şi Dan Groza, administrator la Activ Club Arad.

Primul trofeu: „Vreau să mă bucur de el”

E primul an în care joc turnee de 10.000, mă simt cât se poate de bine. A fost emoţionant să joc finala cu Diana, pe care o cunoşteam foarte bine. Am jucat bine, dar în al doilea set, la 3-0, m-au apucat puţin emoţiile la gândul câştigării turneului. Chiar nu mă aşteptam să iau trofeul, mai ales că în primul tur am avut foarte mari emoţii. Dar acum sunt fericită, e primul turneu câştigat şi vreau să mă bucur de el. Urmează o săptămână acasă, apoi turneul de la Bucureşti de 10.000 de dolari şi Mamaia, 25.000”, ne-a declarat campioana de la ITF Arad, Nicoleta Dascălu. Aici se încheie povestea ediţiei a 10-a a turneului de pe Mureş, onorată şi de Ilie Năstase.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *