Naţionala de tenis de masă încheie Mondialul cu fruntea sus

Naţionala de tenis de masă încheie Mondialul cu fruntea sus

Reprezentativa feminină a României a fost eliminată, în această seară, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de tenis de masă de la Halmstad (Suedia). Tricolorele au pierdut cu 3-0 în fața Hong Kong, locul 4 în ierarhia mondială ITTF.

Eliza Samara a cedat în primul meci cu 3-1 la seturi (9, 5, -10, 9), în faţa lui Ho Ching Lee, pentru ca Bernadette Szocs să fie şi mai aproape de victorie, ea conducând cu 7-5 în setul decisiv al partidei cu Hoi Kem Doo. În final a pierdut cu 3-2 (-3, 4, 6, -9, 9). În ultimul joc al duelului cu asiaticele, arădeanca Daniela Dodean-Monteiro a cedat în minimum de seturi cu Minnie Soo, 3-0 (10, 4, 4).

Vă reamintim că România a avut un parcurs aproape perfect în grupa C, unde s-a clasat pe primul loc, cu un bilanţ de patru victorii, două la Taipei şi Coreea de Nord şi o singură înfrângere. Ghinioniste la tragerea la sorţi, româncele – campioane europene en-titre şi locul 6 în clasamentul mondial – se opresc în sferturi, la un pas de mult dorita medalie.

Naţionala pregătită de Viorel Filimon, din care au mai făcut parte Irina Ciobanu şi Adina Diaconu, rămâne cu parcursul superb de la Mondialele pe echipe, fiind practic singura echipă europeană ce poate pune probleme marilor forţe asiatice.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *