Miriam Bulgaru, o jucătoare de viitor la ITF Arad

Miriam Bulgaru, o jucătoare de viitor la ITF Arad

În vârstă de doar 15 ani, tenismena originară din Alba Iulia a fost, astăzi, protagonista unui meci maraton pe terenul 1 al Clubului Activ din Arad, unde se află în desfăşurare turneul internaţional Trofeul Ilie Năstase, dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari. Miriam Bulgaru şi Irina Fetecău, fiica celebrului comentator sportiv şi umorist Adrian Fetecău, s-au înfruntat timp de aproape trei ore pe zgura arădeană. Aşa cum era de anticipat imediat după tragerea la sorţi, a rezultat un meci extrem de strâns şi disputat, cu numeroase răsturnări de scor şi cu schimburi frumoase de mingi. Cele două talentate jucătoare şi-au împărţit primele două seturi: a fost 7-6 în tie-break-ul primului set pentru Bulgaru, dar Fetecău a revenit şi a câştigat cu 6-4 setul doi.

Meci maraton cu Irina Fetecău

În decisiv s-a jucat în acelaşi registru, cu destule răsturnări de scor, dar Fetecău părea că se îndreaptă spre victorie după 5-3 pentru ea. Exploziva Bulgaru nu a cedat însă lupta şi a continuat să dezvolte un joc variat, care a incomodat-o pe adversară. Ardeleanca s-a impus în final cu 7-6, 4-6, 7-5, la capătul celui mai frumos meci al dimineţii de astăzi. S-a jucat în turul 1, iar la final stările de spirit erau complet diferite: Miriam radia de bucurie, în timp ce Irina vărsa lacrimi la marginea terenului, fiind consolată de tatăl său, care o însoţeşte mereu la turnee. La final i-am răpit câteva declaraţii la cald micuţei şi talentatei Miriam Bulgaru, care la 15 ani se anunţă a fi o nouă speranţă a tenisului feminin:

„În acest an vreau în Top 200 la junioare”

A fost unul din cele mai grele meciuri pe care le-am jucat până acum. Am luptat până la epuizare şi am reuşit să câştig, Doamne ajută! Mă aşteptam să câştig mult mai uşor, am fost destul de agitată pe parcursul jocului, dar m-am calmat pe final şi mi-am impus jocul.”  Miriam Bulgaru speră să facă cel mai bun turneu ITF al ei, dar obiectivul important e altul: „Aici vreau să joc 2-3 meciuri, sigur că îmi propun, ca de fiecare dată, să câştig turneul, dar e dificil. Următorul meci e cu Dascălu, mă aşteaptă o confruntarea foarte grea. Anul acesta vreau să ajung în Top 200 la junioare şi să fac patru turnee ITF. La primul am trecut de un tur, la al doilea am pierdut în calificări iar aici am avansat din nou în turul doi”, ne-a declarat jucătoarea care a ajuns la turneul de la Arad cu wild-card.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *